LG 29WQ600-W 100 Hz'de renkler tonunu ve canlılığını kaybediyor

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba değerli Technopat sakinleri.
Yeni aldığım bu monitörde renklerle ilgili garip bir durum yaşıyorum. 60 Hz'de 12 bit, 75 Hz'de 10 bit, 100 Hz'de 8 Bit olarak çalışıyor. Test ettiğimde IMAX filmlerde 10-Bit HDR işlemede 75 Hz'den 100 Hz'e geçtiğimde renkler tonunu ve canlılığını kaybediyor. YouTube'da test ettiğimde HDR kliplerde de aynı durum var. Bu sorun neden kaynaklanabilir?
Ryzen 7 4700S işlemci
AMD RX 550 Ekran kartı (Ugreen HDMI 2.0 kablo ile bağlantı sağlanıyor)
Windows 11
60Hz

75 Hz

100 Hz

Titremeli 8 bit neden oluyor.

Titremeli 8 bit neden oluyor.

FRCden kaynaklı olarak böyle gösteriyormuş (Windows 11'e sonradan gelen bir özellik. Gerçekte renk derinliğinin nasıl olduğunu gösteriyormuş.). 6 bit + FRC olarak 8 bit kabul ediliyor. Sorun HDMI kaynaklıymış. DP ile kullandığımda 12 bit renk derinliğinde DP bağlantı yaparak kullanabileceğim yazıyor yabancı forumlarda. Dithered 8 bit olarak titremeli 8 bit araması yapınca buldum. Kullandığım monitörün HDMI versiyonunun yetersizliğinden dolayı böyle bir durum yaşadığımı düşünüyorum. CIE1931 standardına göre renklerin %99'unu veren bir panelde renklerin bu kadar kötü olmasını ancak böyle açıklayabilirim. Yarın RTX 4060 ekran kartlı bir sistemim var onunla deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…