LG 32GK650F vs MSI Optix MAG272

Sonayb

Hectopat
Comparison between: 31.5" LG 32GK650F, 27" MSI Optix MAG272

İki ekran arasında gidip geliyorum. A veya B markası olması benim için hiç önemli değil marka takıntım yok.
ikisinin de fiyatı birbirine yakın, önemli olan özellikleri. Özelliklerine baktığımda ikisinin de iyi monitörler olması ve birbirlerinden ufak farklar ile ayrılmaları.

Mesela LG'nin ekranı büyük, 2k, ekranın her yöne hareket kabiliyeti var birçok anlamını bilmediğim özellikler.
Bir de MSI var LG'den az ufak ama curved ekran, FRC, kontrastı fazla ,usb girişleri var, HDR ready, 165 hz

LG almak ağır basıyor sanki çünkü 2k ve 31.5 inç bu iyi çünkü çok dizi ve film izliyorum %100 oyun oynamıyorum.
MSI ise 27 inç ve oyuna ağırlık verilmiş bir monitör. Sayısal değerler LG ile bazı yerlerde bir tık üstün geliyor HDR güzel birşey ama HDR ready diyor internet'te baktım bir işe yaramıyormuş sanırım. Şöyle bir cevap buldum biri yazmış '' HDR ready means it does not have HDR, but it downscales the signal to SDR. ''

Her neyse kafam karışık anlayacağınız o yüzden yardımcı olun lütfen ama markaya göre cevap vermeyin. Aralarındaki ufak farklara bakın hangisi öne çıkıyor sizce onu söyleyin. Şimdiden teşekkür ederim.

Görüntü kalitesine ve kenar tırtıklanmasına takılmıyorsan 1080P 27'' işini görür.

Benim tercihim 27'' 2K'dan yana olurdu. HDR'ın dediğin gibi bir olayı yok. HDR600 destekli olmadığı sürece HDR kullanmanın da çok önemi yok, ayrıca dizi-film izlerken içeriğin de HDR destekli olması gerekiyor.

Panel olarak tavsiyeye açıksan 27GL850-B kendi kullandığım monitörü tavsiye edebilirim. Nano-IPS panelli 1.07 milyar renk desteği ve 144 Hz yenileme hızına sahip. Çoğu yabancı sitede 2019 yılının en iyi monitörü vb. tarzında övgüler de almışlığı var.

Görüntü kalitesine ve kenar tırtıklanmasına takılmıyorsan 1080P 27'' işini görür.

Benim tercihim 27'' 2K'dan yana olurdu. HDR'ın dediğin gibi bir olayı yok. HDR600 destekli olmadığı sürece HDR kullanmanın da çok önemi yok, ayrıca dizi-film izlerken içeriğin de HDR destekli olması gerekiyor.

Panel olarak tavsiyeye açıksan 27GL850-B kendi kullandığım monitörü tavsiye edebilirim. Nano-IPS panelli 1.07 milyar renk desteği ve 144 Hz yenileme hızına sahip. Çoğu yabancı sitede 2019 yılının en iyi monitörü vb. tarzında övgüler de almışlığı var.

Teşekkürler, dediğin ekran güzel ama 4250 TL maksimum 2500 TL bir bütçe var. Aslında ben de 27 inç düşünüyordum ama LG 32 ve 2k olması biraz cazip gelmişti ama sonuçta oyun da oynayacağım oyun için 32 inç çok büyük gelebilir diye korkuyorum şu 22 inç kullanıyorum.
MSI tercihim olur.

Aslında global msi sitesine bakınca bu modelin Curved olmayan modeli var esport gaming olanı bunu almayı tercih ederim ama maalesef Türkiye'de bu model yok. Curved olan modelin esport gaming diye bir şey yok. Türkiye yapınca siteyi aynı modele tıkladığında 271R diye çıkıyor ama esport gaming yazmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı