LG 34WP75C monitörde ghosting normal mi?

kaanduzbastilar

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire NITRO+ SE AMD Radeon™ RX 6800 XT
AMD Ryzen™ 5 5600X
MSI MAG X570S Torpedo MAX
4x8GB Kingston Fury Beast RGB 3600 MHz DDR4 CL17
DeepCool LS720 360mm White
Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Snow Mid Tower
MSI MPG A1000G 1000W 80+ GOLD PSU Full Modular
SanDisk Extreme Pro 500GB
Kingston FURY Renegade PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1TB
WDC 1TB
Meslek
Computer & Software Engineer
Monitör
LG 34WP75C
Monitörü çok kullanmak için zamanım olmadı fakat bugün The Crew motorfest oynarken fark ettim araç hızlandıkça arkada gölgemsi bir şekilde aracın egzoz kısımları gözüküyor.
Monitör ayarları:
FreeSync: Basic.
Response time: Faster (Fast'te daha belirgin oluyor).
Black EQ: HDR kapalıyken Black EQ fullediğimde UFO testinde ghosting görünmüyor.
Windows HDR aktifken UFO testi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HDR kapalı iken UFO testi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu değerler ultrawide VA panel bir monitör için normal mi? Ayrıca bir monitör daha kullanıyorum o monitör ASUS IPS 280Hz onda monitör ayarlarını yaptığımda böyle bir sorun yaşamadım, LG monitörde HDR açıkken test yapınca UFO'da ghosting testinde en üst sıradaki testte daha belirgin oluyor. Sizce garantiye göndermeli miyim? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
VA panel, normal Black smearing olması. Gözünüzü çok rahatsız ederse respond Time'ı azaltın ve dediğiniz ayarları uygulayın.
Şimdi ekran kaydı alarak denedim oyunla mı alaklı monitörle mi diye konunun başında belirttiğim aracın arkasından çıkan gölge oyunla alakalı bir durummuş, diğer oyunlarda böyle durum hissetmemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı