C sürücüsünde Windows 7 (64 bit) varken C sürücüsündeki dosyalarara zarar vermeden diğer sürücüye (D Sürücüsüne) Mac OS X kurmak istiyorum. Ancak tonymacx86 isimli forumda bile laptopum için uygun boot ayarlarını bulamadım. Hem boot ayarları hem de uyumluluk açısından yardımcı olabilir misiniz lütfen.
Eğer risk olasılığı varsa dosyalarınızı yedek harddiske kopyalayın... Sıfırdan önce Macosx sonra widows 7 kurabilirsiniz. Boot ayarlarına gelince virtualization enabled ve sata ahci enabled olursa yeterlidir... Normalde D sürücüsüne kurabilirsiniz fakat boot0error hatası almanız olasıdır...
Yükleyeceğim PC nin boot ayarlarında virtualization ve sata ahci için seçenekler yok. Bakmak isterseniz aşağıya boot menüsünün resmini eklemeye çalışaçağım. Bir de D sürücüsüne kurarken boot0error hatası alırsam iş işten geçmiş olur mu? Yani işlemi o esnada sonlandırırsam C sürücüsündeki dosyalar zarar görmeden kutarırmıyım. Şu an dosyaları yedekleyek kadar harici bellek bulunmadığı için soruyorum. Hatayı alırsam o zaman yedek bellek işini bir şekilde halletmeye çalışacağım. İlgilendiğiniz için teşekkürler.
C sürücüne zarar gelmez sistemi açamazsın...Boot0gpt:Error hatasını aşabilirsin... Sadece uğraştırıcı bir yol.. Kolayı yedekleyip önce Macosx sonra Windows kurmanız..
Heralde dünya üzerinde Mac ile en uyumsuz laptop bendeki . Hiçbir şekilde boot edilemiyor. Boot menüsünde olması gereken ayarların nerdeyse hiçbiri yok. Vazgeçmek en iyisi.
Sanırım HP haptop var sizde. Bende yıllar önce uğraşmıştım, gerçekten "ADAM GİBİ" bios ayarları olmaması insanı çileden çıkartıyor.
Benden size tavsiye, boşverin uğraşmayın.
HP değil ama onun gibi berbat bir laptop üreticisi olduğunu düşündüğüm LG nin laptopu. Bios menüsü çok kullanışsız. Laptop alacaklara tavsiyem iki markadan da uzak dursunlar.