LG G2 Kullanıcı Görüşleri

4khenaton

Hectopat
Merhaba.

Uzun süreli kullanım için telefon alma ihtiyacı duydum. Geçiş yaptığım telefon ise BB 9900 Bold. İnternet paketini sağlıklı kullanabileceğim, gerektiğinde kamerasını sorunsuz bir şekilde kullanabileceğim, kulaklıktan idare edebilecek kalitede ses alabileceğim, her şeyden önemlisi yalnızca bugün değil, ilerleyen dönemlerde de verim-performans alabileceğim bir cihaz ararken Zenfone 2 ve bu arkadaş arasında seçim yapmak zorunda kaldım. Telefon üzerinden oyun oynamıyorum, ihtiyaç duymuyorum. Bu yüzden bu konuda daha tecrübeli arkadaşların görüş belirtmesi benim yazacağım kısıtlı birkaç cümleden daha sağlıklı olacaktır.

Yukarıda da belirttiğim gibi oyun oynamıyorum. Donanım açısından güçlü cihazları araştırma aşamasında dikkate almadım. Maddi olarak pek mantıklı olmazdı. Dolayısıyla direkt F/P cihazlarını araştırmaya başladım. Zenfone 2 henüz yabancı forumlarda konuyken heyecan uyandırmıştı. İlk rakamlar paylaşıldığında heyecanım daha da arttı. İncelemelerden sonra ise biraz kırıldı dürüst olmak gerekirse. Kamerası yeni nesil cihazların bayağı gerisindeydi, mağazaya kulaklığımı götürüp dinlediğimde performansından memnun kalmadım, en önemlisi ise ekran parlaklığı -ki benim açımdan kilit noktalardan biri- muadillerinden bayağı düşüktü. Hala güçlü bir seçenek olarak aklımda tuttum ancak o gün girdiğim mağazadan elim boş ayrıldım.

Sonraki gidişimde G2'yi alırken küçük bir kumar oynadım tabiri caizse. Mağazadaki üründe Lollipop güncellemesi yüklü değildi ve yüklediğimde karşıma ne çıkacağını bilemiyordum. Elbette incelemeleri dikkate aldım ancak son kullanıcı olarak kendi görüşlerim daha önemli diye düşünüyordum. Lollipop yüklendikten sonra aldığım performans konusunda beni yanıltmadı sağ olsun. Arayüzü diğer Android cihazlarla karşılaştırdığımda gözüme daha şık göründü. Günlük kullanımda (Tapatalk, WhatsApp, YouTube vs.) herhangi bir takılma, aksama, donma gibi can sıkıcı sonuçlarla karşılaşmadım. Ekran kalitesi ve dokunmatik hissiyatı yine günlük kullanımda yüzümü güldürdü. İncelemeleri okurken diğer kullanıcıların şikayetçi olduğu dahili hoparlör ise bana göre yeterli geldi. Sesi açtırılmış E250 -hatırlayınca hep içimdeki çocuk ölür- şiddetinde değil ancak kısık da diyemem. Ekran parlaklığıyla ilgili birkaç cümle daha ekleyeyim. İncelemelerden G2'nin bariz bir şekilde daha parlak bir ekrana sahip olduğunu zaten çıkarabiliriz ancak mağazada yan yana karşılaştırınca muazzam bir fark olduğunu gördüm. Açıkçası Zenfone 2'ye dair aklımdaki son isteği ve kırıntıları öldüren nokta bu oldu. Peki, başka neler var? Daha önceki konularda abimin G3 kullandığını belirtmiştim. LG'nin telefonla beraber gelen lanet olası, kanser sebebi gömülü yazılımları makul düzeyde tutması hoşuma gitmişti. Asus ise hali hazırda kullandığım tabletin içine koyduğu yazılımlarla beni arsızlığın sınırları olmadığına ikna etmişti. Aslında bu bir kriter değil. Hali hazırda ROM'lar var ve özelleştirebilirsiniz. Yine de hanede artı veya eksi olarak yerini alabilir. Tasarıma son olarak değiniyorum çünkü yorumum kişisel olacak. G2'nin tasarımını daha estetik, daha kullanıcı dostu buluyorum. Spesifik olarak "şurasını sevdim, burasına bayıldım" diyeceğim bir noktası, numarası yok.

Toparlayalım. Neden G2'yi tercih ettim?

-Ekran kalitesi (PPI, parlaklık vs.)
-Ses kalitesi.
-Kişisel olarak tasarımını hoş buluyor olmam.
-Kamera kalitesi.
-Boyutları (Zenfone 2 ya da Note 4 kadar büyük olmasını istemedim. Sizin için bu ürünlerden küçük olması olumsuz bir yön olabilir.)

Uzun bir yazı oldu. Okuyan, sabreden herkese teşekkür ederim. Gelecekte yaşanacak boş tartışmaların önüne geçmek için tekrar ediyorum: Ağırlıklı olarak kişisel görüşlerimi belirttim. Bir kriter teşkil etmiyorum, herhangi bir markayı savunmuyorum, herhangi bir markaya karşı sempati duymuyorum. 5 günlük bir kullanım sonucunda yazılmıştır. Muhtemel olumlu ya da olumsuz durumlarda güncellenecektir. Yazıda olmayan ve olması gerektiğini düşündüğünüz noktaları ise elimden geldiğinde cevaplarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…