LG G3 şarj adaptörü sorunu

P-Bat

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bundan bir kaç zaman önce şarj aletinde sorun olduğu için ZTE markalı babamın telefonunun yanında gelen orijinal şarj aletini kullanarak yoluma devam ettim. LG'nin orijinal şarj aleti 5V 1.8A idi. Şarj olmasına 10 saat daha, 12 saat daha var gibi saçmalıklar yapıyordu. Ben de babama garantiye verelim demiş işin peşini getirtemeden kalmıştı öylece. ZTE markalı adaptör de 5V 1.5 amper olduğu için çok fazla da üstüne düşmedim. O zamanlar yanlış hatırlamıyorsam 2 saatte şarj ediyordu fakat Quick Charge desteklemediği için normal kullanıyordum. 1.8 amper ile 100 dakikada şarj olan telefon için normal diye düşündüm ve bundan yola çıkarak arızanın telefondan değil adaptörden kaynaklandığına kara verdim.

Fakat şimdi şarj süresi 2.5 saat ve QC'nin eksikliğini görüyorum lazım oluyor. Kafaya koymuşken orijinal şarj aletimi bulup garantiye yollamak istiyorum. Ama sanki garanti kapsamına alacaklar gibi de durmuyor :D Kafamda 3 soru var;
  • Diyelim ki adaptörü buldum ve servise gönderdim kabul edecekler mi? Bu arada babam sanırım orijinal kablosunu bir arkadaşına vermiş. Kutunun içine koyamayabilirim orjinal kabloyu. Bu arada ayın 22'sinde bitiyor garanti. Yani 1 haftam var gönderip şansını denemek için.
  • Qualcomm sitesinde LG G3'ün QC 2.0 desteklediğini göstermiş fakat yayınladıkları pdf dosyasında adı geçmiyor. QC 2.0 destekliyor mu?
  • Yüksek ihtimal servisten bir yarar sağlayamayacağım gözüküyor :D O yüzden benim hangi şarj aletini almam gerekli? QC 2.0 destekleyen kaliteli bir markanın 5V 2A adaptörünü mü yoksa orijinal 5V 1.8A şarj aletini mi? Hepsiburadaya kısa bir göz attığımda bazı yorumlarda yavaş şarj ettiğini söylemişler.
Anlattıklarıma göre nasıl yol izlemeyim? 1 ay serviste bekleyebiliyor deniliyor. Çeşitli şeyleri göstererek (sorundan sonra da olsa orjinal şarj aleti kullanmama gibi şeyler) garanti kapsamına alamayacakları ihtimali varken en iyisi göndermeyip yeni bir orjinal veya farklı bir marka şarj aleti mi almalıyım?

Yol gösterilmesine ihtiyacım var biraz :melek:
Bu arada garantisini İstanbul Bilişim sağlıyor bunu da belirteyim.

Edit: Tam olarak 2 saat 57 dakikada doldu. %5'ten %100'e. Ya garantiye yollayıp şansımı denemem ya da yeni bir şarj aleti almam gerek.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı