Dostum telefonlardaki işlemci hızlarından çok işlemci modelleri önemlidir . G4'de Snapdragon 808 6 çekirdekli ( 2 si A57 yüksek performans , dördü A53 düşük performans ) bir işlemci mevcutken , G3'de Snapdragon 801 işlemcisi kullanılıyor . Qualcomm firması malesef Snapdragon 808 ve 810 da 28nm üretim teklonojisi kullandıgı için işlemciler ısınıyor bu yüzden de işlemci saat hızlarını düşürerek ısınmayı önleme yoluna gittiler .
Kamera konusunda daha iyi bir deneyim ve daha güncel bir telefon almak istiyorsan G4 , biraz param cebimde kalsın diyorsan G3 alabilirsin LG almak istiyorsan .
Sony C5 Ultra ise bu sene çıkmış benim favori modelim , gerek büyük ekranı gerek müthiş kaliteli ön kamerası ile gerçekten gönlümü kaptırdım o telefona . C5 Ultranın da sıkıntıları var fakat belirttiğin 3 telefon arasında ben C5 Ultrayı tercih ederdim . MediaTek işlemci kullanımından dolayı bir tık fazla sarj yiyebilir fakat sony nin müthiş arayüz optimizasyonu sayesinde pek sorun olacagını sanmıyorum .
Tamamen kişisel görüşüme göre C5 Ultra almanı tavsiye edeceğim
g3'ün ısınma problemi var. Uzun süreli kullanımlarda sıkıntı yaratıyor. Ayrıca home back tuşları mekanik olmadığı için beni bazen kanser edebiliyor. Onun dışında gayet iyi.
Edit: Diğerleri hakkında bilgim yok.