LG OLED CX55l6a OLED yanması

Ata Şen

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni nesil konsol modelleri için yüksek yenileme değerine sahip 4K TV araştırıyorum.
LG'nin CX55 modelini beğendim 4K 100Hz ya da 120Hz di galiba HDMI 2.1 destekli. Ayrıca OLED ve 4K fakat OLED ekranlarda OLED yanması ve iz kalması probleminden korkuyorum, klasik olarak da kullanacağım kanal logosu izi kalması gibi problemler yaşayanlar var. Televizyonun fiyatı 12000 TL civarı olduğu için uzun kullanmak istiyorum.
TV de OLED yanması problemi olur mu ve başka bu fiyat civarı önerebileceğiniz HDMI 2.1 destekleyen 4K TV var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
OLED yanması bildiğim kadarıyla tüm OLED panellerde mümkün olan bir şey ama oled yanmasını engellemek de tamamen sizin elinize kalmış. OLED ekranlar kolay kolay burn-in olmuyorlar. Bu iz kalma olayını engellemek için çok uzun süreler boyunca ekranın aynı bölgelerinde aynı resmi (logo vb.) koymamanız, yine çok uzun süreler boyunca parlaklığı maksimumda tutmamanız gerekiyor. Bu bahsettiğim çok uzun süreler birkaç saat değil de 7-8 saat gibi süreler. Eğer yanma oluşmamasına dikkat ederek kullanırsanız burn-in yaşamazsınız.

Edit: Real Life OLED Burn-In Test on 6 TVs linkinde güzel bir OLED Burn-In testi buldum. 6 adet LG OLED televizyonda eş zamanlı olarak test yapıyorlar. Her televizyon 5 saat açık 1 saat kapalı kalacak şekilde ayarlanmış ve sürekli olarak durmadan bu döngüde devam ediyorlar. Televizyonda oynatılan görüntüler sırasıyla CNN (normal parlaklık), CNN (max parlaklık), futbol maçları, NBC, FIFA 18 ve COD: WWII. Bu ekstrem kullanım şartlarında max parlaklıkta CNN yayını sağlayan televizyonda burn-in görülmeye başlıyor. Yaklaşık olarak 30. haftada normal parlaklıktaki CNN yayını yapan televizyonda burn-in gözlenmeye başlanıyor. Diğer 4 televizyon hâlâ sağlam. Dolayısıyla evet, burn-in televizyonunuzu dikkatlice kullanırsanız gerçekleşmesi fazlasıyla zor olan bir olay.

Son düzenleme:
Teşekkürler zaten xbox series x için uygun tv arıyordum cx55 iyi galiba oled yanmasından dolayı korkuyordum qled düşünüyordum.
Belki bilginiz vardır amoled , amoled super gibi birçok farklı tür var oled mi daha iyidir bunlar mı yanma , görüntü kalitesi vesaire
Bir de bu oled lerde piksel yenileme var kapatırken yaklaşık 1 saat yapıyo diye biliyorum onu ayda bir yapsam ve sadece konsol ve günlük dizi/tv kullanım için max 8 saat diyelim yanma problemi olur mu yoksa haftada bir mi yapmam daha uygun olur her gün kapamadan sonra ya da

Son düzenleme:
Açıkçası LG eğer her kapamadan sonra yapmanızı öneriyorsa öyle yapın derim. Günlük aralıksız 8 saat bir miktar sıkıntılı olabileceğinden LG'nin size önerdiği ayarlarda kullanın. Pixel yenileme olayını ayda bire veya haftada bire çıkararak emin olun ki elinize hiçbir şey geçmez. Her kapamadan sonra yapmakta fayda var.

AMOLED televizyonlarda etkili bir panel tipi değil. Daha çok taşınabilir cihazlar için tasarlanmış ve tasarlanma amacı esnek, taşınabilir ve OLED'e göre ufak boyutta olmasıdır. Bildiğim kadarıyla AMOLED ekranlarda yanma olayı daha sık gözlemleniyor. Görüntü kalitesi olarak da OLED AMOLED'e göre daha iyi. OLED daha ucuz. OLED kullan.

maestrosun teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…