LG OLED TV yanar mı?

Kız arkadaşınla ikimiz yaşıyoruz evde çocuk yok günde 2 saat TV izlemekle yakmayız herhalde değil mi? Ya da arka arkaya maç izlesem skor tabelası falan sıkıntı yaratır mı?

Günde 2 saat izlemekle yanacağını sanmam o kadar da değildir tabi. Ama Samsung'un kendi sitesinde dikkat edilmesi gereken konulardaki tavsiyeleri görünce biz TV'yi kullanacak mıyız yoksa TV'ye bakıcılık mı yapacağız anlamadım. Karar sizin tabi ben mesela uğraşamam acaba birşey olacak mı diye TV mi izlenir? Bir zevkimiz var onu da strese kurban edemem.

Bir de OLED'in fazla abartıldığını düşünüyorum müsaadenizle linç yemeyeceksem Sanki standart led ekranlarda sürekli ışık patlamaları, halelenmeleri oluyor da izlenemez hale geliyor.

Ya da neymiş siyahlar tam siyahmış bilmem ne, ben 14 yıllık LG LED TV kullanıyorum görüntüsünden halen oldukça memnunum, izlediğimiz içeriklerde ekran çok hızlı bir şekilde sürekli değişiyor zaten siz görüntülerdeki hızla değişen ufak kusurları fark etmiyorsunuz bile. Sürekli siyah bir ekranda gezen bir beyaz çizgiyi izleyip etrafında booming var mı, ışık dalgası var mı bunları izlemek gibi özel zevkleriniz yoksa bunların çok bir anlamı olmuyor aslında milyonlarca renk cümbüşü ekranda akarken.

Teknoloji konusunda fazla pimpirikli ve detaycı olunca işin zevki ikinci planda kalmaya başlıyor. Mesela benim hobim kaliteli müzik dinlemek (kendi çapımda odyofilim) ve epey bir kafa patlatıyorum bu konuda ama eskisi kadar müzik dinlemekten zevk alamıyorum bazen, lise üniversite yıllarında kasetlerden ya da dandik mp3 dosyalarından aldığım zevki bilmem kaç GB yer kaplayan bir DSD dosyasından alamayabiliyorum çünkü ekipmanı dinlemekten incelemekten müzik ikinci planda kalabiliyor

Hocam poliçeler senelik olur. OLED 2-3 sene yanıyor diyorsanız garanti bitmesine yakın da yaptırabilirsiniz. Tüm her şeyi garanti altına almış olursunuz.

İyi de ekran yanması garanti kapsamına giriyor mu?

Hocam 4 sene önce LG nano 65 inch almıştık. Garantinin 2. senesinde yandı. Bence biraz da şans işi.

Bu OLED mi oluyor? Peki yanınca izlenmeyecek hale mi geliyor bayağı fark ediliyor mu yani?

Hocam yani şöyle diyorsunuz yansa bile fark edilmeyecek düzeyde yanıyor öyle bir şey yaşansa bile seyir zevki değişmiyor kafayı takmayım mı diyorsunuz.

Hayır kesinlikle onu demiyorum, kendi adıma OLED'in sunduğu söylenen avantajların, yanma riskini almaya değmeyecek avantajlar olduğunu, günlük hayatta izlediğimiz içeriklerde ciddi bir farkı sürekli görmeyeceğinizi söylüyorum.

Çok sık dillendirilmeyen bir başka problem de OLED'lerin parlaklık seviyesi gelişse bile halen çok iyi değil. Karanlık bir odada şov yaparken bol güneş ışığı alan bir odada izlerken parlaklık seviyesi sizi üzebilir.

O yüzden OLED'e çok yakın görüntü kalitesi sundukları, ekranda iz bırakma ihtimali taşımamaları ve daha yüksek parlaklık seviyelerine ulaşabilmeleri sebebiyle şu anda (kendi adıma) en mantıklı F/P ürünlerinin mini led kullanan TV'ler olduğunu düşünüyorum.

Bu arada OLED ekran yanmasıyla ilgili görüntüleri Youtube'da aratıp yanmanın ne tip bir sonuç ortaya çıkardığını gerçek örneklerden görebilirsiniz.

OLED burn in şeklinde de aratabilirsiniz yabancı videolar için.

O zaman ben bunu alıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_7350.jpeg
    139,5 KB · Görüntüleme: 204
LG'nin QNED modellerinin hepsi mini led değil anladığım kadarıyla. Maalesef yukarıdaki 816RE modeli için de kendi sitesinde "edge aydınlatma" denmiş, mini led değil yani kenarlardan aydınlatılıyor.

Mini ledlerde ise ekran aydınlatması ekranı tamamen kaplayan mini ledlerle yapılıyor.

Mesela şu model 2022 model bir mini led ama piyasada yok en azından internette çıkmıyor:

55QNED866QA.

O zaman OLED CS3 EVO alıp düzgün kullancaz.

Piyasada satılan ve LG nin ürün sayfasında da açıkça mini LED olduğu yazan bir başka model ise yukarıdaki mesajlarımın birinde paylaştığım QNED91 modeli var ama onun da en küçük modeli 65 inç ve 2021 üretimiymiş ama Türkiye'ye geçen sene girmiş anladığım kadarıyla çünkü daha önceden Türkçe bir inceleme videosuna rastlamadım.

O zaman OLED CS3 EVO alıp düzgün kullancaz.

Tamam hocam yani bir noktada da artık almak geçmek lazım. Araştırdığınız ve beğendiğiniz bir modelse alın o zaman siz bilirsiniz, risklerini belirtti herkes ama bu riskleri bilerek alan da çokça insan var tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…