LG X130 notebook için Linux dağıtımı önerisi

Makaleler
9
Yer
Bağcılar
Daha fazla  
Meslek
Türkçe öğretmenliği öğrencisi ve eski sistemler hastası :)
Arkadaşlar normalde akıcı bir şekilde Windows 8.1 32 Bit kurulu fakat Windows'tan sıkıldım ve yeni şeyler denemek istiyorum. Bu notebook için önerebileceğiniz bir dağıtım var mı? ISO indirme linki ve kurulum rehberi de gerekli tabii ilk defa Windows dışı bir kurulum yapacağımdan ötürü bir yanlışlık olmasın. Notebook'un özellikleri ise;

• Atom N270 işlemci.
  • 2 GB DDR2 533MHz RAM.
  • GMA950 grafik birimi.
  • PNY 120GB SSD.

Genel olarak Windows'un yavaşlığı Linux'ta olmasın fakat kullanımı açısından da Windows'a benzesin istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bilgisayarlar için hafif bir masaüstüne sahip bir dağıtım kurmanızı tavsiye ederim. Debian tabanlı olarak BunsenLabs, Arch tabanlı olarak da ArchLabs tercih edebilirsiniz. İki de çok hafif ve kullanımı kolay dağıtımlardır.

Bunlara alternatif olarak antiX seçeneğini dedeğerlendirebilirsiniz.

Teşekkürler Debian LXDE'yi indiriyorum şu an, @izmirkartali hocamın söylediği. Başka önerileriniz varsa onları da alabilirim tabii ki. Türkçe dil destekleri olsun ve Wi-Fi sıkıntısı olmasın hocam bu arada

Hocam şu an Debian'ı kurdum, hatta şu an oradan yazıyorum fakat Wi-Fi sıkıntısı var. Kurulumda Wi-Fi ile ilgili ne yapacağımı anlamadım geçtim, şu an kablo takılı. Sürücü falan yüklenebiliyor mu hocam? Nasıl kuracağım ya da? Daha özellikler kısmına da bakamadım

Güncellemeleri yapın.
Sürücüleri de kuralım.
Wi-fi kartı neydi?
Terminalden;
Kod:
lspci
komut çıktısıni paylaşır mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…