Çözüldü LGA 775 sistem çok yavaş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Önceki konuda alınacak dediğim 320GB HDD diski aldık. Arkadaşa Win 10 kuracaktık ama ilk başta kurdum, sonra bilgisayar 20 dakika boyunca açılamadı. Şimdi daha kurulum ekranının başına gelmem bile onlarca dakika alıyor. Kurulumu bitiremeden de donuyor. Bu neden olabilir ? HDD kaynaklı sandım ama USB ile de sorun çıkarıyor. Hangi bileşen sorunlu anlamadım.

Sistemi tam olarak bilmiyorum ama ortalama şöyle:

LGA 775 anakart ve çift çekirdekli bir işlemci.
Modelini bilmediğim bir ekran kartı.
2x2 4GB RAM.
300W PSU.

Çözüm
Sorunu çözdüm, kısaca sorun HDD kaynaklıymış. Ayrıntılı bilgi isteyenler buraya bakabilir:
Ne yazık ki sisteminizi tam olarak bilmeden üstünkörü yorum yapacağım ancak arkadaşların dediği gibi Memtest86 ile test yaparsanız daha kesin konuşulabilir. Benim fikrim belki ekran kartında bir sorun olabileceği yönünde. Yani eğer kurulumun ortasında belki sürücüler yüklenirken sistem kilitleniyorsa ekran kartı devreye girdiği için olabilir. Eğer sistemde dahili bir grafik adaptörü varsa ekran kartını çıkartıp, monitörü anakarta bağlayıp kurmayı tekrar deneyebilirsiniz.

O zaman Windows 7 yüklemeyi dene önce. Parçaların sağlamlığından emin olduktan sonra anakartın için mod uygulanmış BIOS varsa yükler, Windows 10 denersin.

Anakarttan görüntü aldım. Hatta ekran kartını komple söktüm yine de sorun yaşanıyor. Memtest yapmayı bilmiyorum ama onu deneyeceğim.

Bu arada sistemi yeni kasaya aktarıp yeni PSU ve HDD taktık. Sistem normalde sorunsuz çalışıyordu. Sadece sistemdeki PSU yandı, biz de değiştirdik.

O zaman bir an önce Memtest86 testini yapın. Şu bağlantıdan "Free" versiyonunu indirin ve ardından bu bağlantıdaki Rufus yazılımı aracılığıyla bir USB belleğe yazın. Sistemi USB'den Boot ettiğiniz zaman Memtest86 açılacaktır. Sonuçları paylaşırsanız yorum yapabiliriz. Kolay gelsin.

Sorunu çözdüm, kısaca sorun HDD kaynaklıymış. Ayrıntılı bilgi isteyenler buraya bakabilir:

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…