LGS 2021 nasıl geçti?

Hangi sosyal bilimler? Sınavda en çok puan kazandıran ders matematik, bu yüzden de iyi bir liseye gitmek için matematik yapmak gerekiyor, bu kadar basit bir konu aslında.
Sizin söylediğiniz şuna çıkıyor: Matematik yapan dahi; sözeli yapan, matematiği yapamayan geri zekalı.
Sözel sadece ezber değildir. Okuduğunu anlamadır. Ki bu sene dilbilgisi çıkmadı. Yani Türkçe zeka işidir. Özellikle de paragraf.

Türkçeyi yapan matematikte yapar.

Zeka işi olan Türkçeyi yapabiliyorsan ezber olan hiçbir şey çıkmadıysa, zeka işi olan matematiği de azıcık çalışıp yap bir zahmet.

Fen Bilimleri dersinde 3-4 tane seçici soru dışında kolay, matematik ise zordu. 1 sayfa sorular vardı. Soruyu okuyup anlamak zaten 2 dakika sürüyor. Bir de 2 dakika içinde çözmemizi bekliyorlar. Sözel kısımda zaten herkesin yapabileceği sorular vardı.

Ya arkadaşım o zaman neden her LGS'de matematik eleyici ders? Neden Türkçe ve fen çok zordu, matematik kolaydı denen 1 tane LGS yok? Çünkü matematik eleyici, çünkü diğer dersleri yapmak daha kolay. Bu kadar basit.

Evet iyi olmalı. Herkes matematik yapamaz zaten, bu da bir gerçek. TEOG'da adam akıllı çalışan herkes bütün sınavı bile fulleyebilirdi, bunu önlemek için getirilen ve gayet beğendiğim bir sistem.
TEOG berbattı. Matematiği bile ezber olarak sunuyordu. LGS düşünmeye problem çözmeye odaklı bir sınav yapıyor. Çalışan da her daim kazanıyor. Belli sen de kazanmışsın zamanında ondan rahat konuşuyorsun. Ben de zamanında çalıştım çabaladım güzel bir sonuç aldım. Çalışan her türlü kazanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…