LGS 2021'deki zor soru basit değil mi?

kullanıcı1111

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu yıl LGS'ye gireceğim. İnternette ve haberlerde LGS 2021'deki şu soru tüm LGS'lerdeki en zor soru ilan edilmişti ve 8. sınıf öğrencilerine uygun değil vb. söylemlerden dolayı iptali istendi fakat iptal edilmedi bugün o soruya baktım. Soruda 2. dönem konusu olan eşlik ve benzerliği şu an işlemememize rağmen soruyu yaptım ve sanırım 3-4 dk falan sürdü. (Eşlik ve benzerlik kısmı çok az daha çok karekök.) Sizce soru zor mu?
(Soru mavi üçgenli soru)

Son düzenleme:
Şu mavi üçgen sorusunu diyorsunuz sanırım. O soru çok da zor değildi. Öyleki kime anlatsan "hee şimdi anladım" diyeceği bir soru.

Zor değil, o sorunun benzeri gelmesi işlerine gelmiyor herhalde.

Şimdi baktım kolay soru ama lisede olduğum için öyle geliyor olabilir bilemiyorum.

Sorunun zorluğunu bilemiyorum fakat bir sorunun zor olması, ilgili soruyu iptal etmek için yeterli sebep değildir. Sınava giren öğrenci sayısı fazla ve sınavın bir şekilde eleyici olması gerekiyor. Sınav çok kolay olursa da bir anlamı kalmaz. LGS 2023 zor olabilir. Sebebi de ikinci dönem konuları yok, konu eksiltilmesine gidildi ve çok basit sorulan konuların soruları bile zorlayıcı olabilir. Hazırlığınızı da ona göre yapın derim, umarım sınav zor olur yoksa tahminimce yığılma olacaktır. Yığılma olursa da gerçekten adamakıllı çalışanların emeği boşa gidebilir.

Evet insanlar şunu anlayabilmiş değil. 2021'deki sınav diğer yıllara göre daha zor olduğu için bazı insanlar hakkımız yendi vb. söylemlerde bulunuyordu. Fakat yığılma olmadı ve hakkı olan hakkını aldı.(çoğunluk)

Adım gibi eminim, onlar da dersine çalışmayan öğrencilerdir. Sınav kolay olsa da yapamazdı onlar
Yav hocam cahillik hep. Ben de kötü yaptım ama zorluğundan şikayetçi değildim. Sadece deneme çözme taktiklerine hakim olsam matematikte 10 D 1Y yapıyordum.
Ama Türkçe uzun uzun paragraf değil de kısa ama çok çeldirici sorulmuştu. O ters köşe yapmıştı.
Çünkü neredeyse denk gelmemiştim. O tip sorulara alışkanlığım yoktu.

Birkaç tane eleyici soru olması iyi olur böyle sınavlarda, mesela TEOG zamanı tüm sorular çok kolay olduğu için 1-2 soru hariç kalanını çoğunluk yapıyordu. Toplam 10-15 yanlışı olana çok gözüyle bakıyorduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…