LGS 2023 zorluk seviyesi nasıl olur?

450368

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bugünden itibaren LGS öğrencisi sayılıyorum ve 7. sınıftayım. Arada soru çözümleri, ödevler, bazen konu tekrarı ve kitap okumak dışında bir şey yapmadım ve içimde şu an bile bir korku var.

Ailem biraz kuralcı ve fen lisesi ya da iyi bir anadolu lisesi kazanmamı istiyorlar ama ben yapabilir miyim bilmiyorum. Kesinlikle çalışacağım 8. sınıfta ve bu yaz tatilinde. Şimdiden ilk ünitelere başladım.

2022 senesi kolay, 2021 zor diyorlar, 2023 sizce ne düzeyde olur?

Arkadaşlarım seçim falan var, çok zor olur diyorlar bu yüzden ayrı bir korkuyorum.
Sizce nasıl olur ve neler yapmalıyım?

Bir de kaç kaynak bitirmeliyim, kaç soru çözmeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence yazın dinlenin bolca, seneye çok yorulacaksınız. 2023 bence 2022ye paralel olur.

Biz kahin değiliz ki.

Ama yine de tahminde bulunmak gerekirse sözel kolay fen kolay-orta arası matematik de eleyici ders olur. Her yıl böyle oluyor.

LGS kitapçığına bakınca sözeli 6.sınıf ya da 7.sınıf bile bence yapabileceğini düşünüyorum ama asıl önemli ve zor olan fen ve matematik.

Bugün sınava girmiş biri olarak düşüncelerimi söyleyeyim hemen, yazı çok güzel eğlenerek değerlendir, birinci dönem konuların eksiklerini tamamlamaya çalış, ikinci dönem birinci dönemden daha hızlı geçecektir, son 1 ay kesinlikle her gün deneme olayına başlamalısın, soruları NASA hazırlamıyor korkmana gerek yok, çalışan yapar mantığı var buradada.

Hocam şimdi şöyle temel olarak sosyal-din-İngilizce-fen ve matematiğin birazında sıkıntı yok ama Türkçede paragraf-mantık-görsel okuma falan dışında aşırı ciddi problemim var Türkçe dersi hiç benlik değil ondan doğru düzgün dinlemedim 3 yıl boyunca yazın Türkçeye ağırlık versem ama böyle işte çok ciddi olmasam sene içinde zaten okulumuz ilk dönem haftalık ikinci dönem 3-4 günde bir son 1-2 ay günlük deneme yapıyor konu eksiği olarak biraz matematik ve dediğim gibi Türkçe var.
Çalışsam hallederim değil mi?

Sene başında benim de türkçeden hiçbir bilgim yoktu, temelim berbattı, son yıl Türkçeye önem göstermem ile bakanlığın yaptığı çoğu denemede Türkçeyi fullemiştim.

Tahmin etmemiz zor ama geçmiş senenin sorularına bakın, o zorluklarda gelecektir.

Bu sene Türkçe zor oldu. Muhtemelen 2023'te Türkçeyi orta seviye yapıp daha fazla sayısal derslere ağırlık verecekler.

Bende 7.sınıfım en zor lgs geliyor diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…