LGS 2023'e nasıl çalışılmalı?

Vallahi teker teker bakmıştım sorularına sallıyorsun diye de Nar Yayınlarından çözüyordu matematiği. Ama tabii her şeyden önemlisi sınav sırasında stres kontrolü. Eğer stres kontrolü yapamazsan ne kadar soru tipi görürsen gör başarısız olursun.

Stres kontrolu çok abartılıyor. Ben sınava girdiğim an unutup normal deneme gibi çözdüm tek bir yerde bile aklıma LGS'de olduğum gelmedi. Önemli olan denemeye alışmak. Gerisi kolay.

Çok değil düzenli çalışın. İlk zamanlar 4 saat yeterli gibi. Sınava yakın -gidecekseniz- kurs merkezinin planına göre 9-10 saati bulabilir. Çok soru yerine yeni nesil sorulara daha çok önem verin

Çok değil düzenli çalışın. İlk zamanlar 4 saat yeterli gibi. Sınava yakın -gidecekseniz- kurs merkezinin planına göre 9-10 saati bulabilir. Çok soru yerine yeni nesil sorulara daha çok önem verin.

Hocam kişiden kişiye değişir çalışma stilde 9-10 saat ne. Ben toplasanız 5 gün 4 saatten fazla çalışmışımdır.

Ayrıca kıytırık bir sınava bu kadar anlam yüklemek fazla bence.

Hocam kişiden kişiye değişir çalışma stilde 9-10 saat ne. Ben toplasanız 5 gün 4 saatten fazla çalışmışımdır.

Ayrıca kıytırık bir sınava bu kadar anlam yüklemek fazla bence.

Hedefi çok yüksekse olabilir ama ben de karşıyım o kadar çalışmaya.
Bence de çok bir anlam yüklememek lazım sonuçta önemli olan üniversite sınavı.

Sınava 2021'de girdim, günümüzde olan stres kontrolü, heyecan falan unutmalısın. Bunu istesen de istemesen de yaşayacaksın son günlere doğru ve elinde olan bir şey değil, kafandan boykot etmelisin. Eğer hedefin yüksekse günde 3 ila 4 saat çalışabilir, eski LGS sınavlarının soru cevaplarını inceleyebilirsin ve üzerinde çalışabilirsin. Eğer beklentin ve hedefin düşükse bunu bizlerin önerileriyle değil kendin karar vermen gerektiğini düşünüyorum.

LGS'den düşük alsanız dahi (230, 250, 300, 330) hayatınızın sonu değil. Sınavın cevap anahtarı paylaşıldığı saat (sınava girdiğiniz gün) bir ağlama, üzülme yaşayabilirsiniz ancak iyi/kötü bir liseye yerleşebilirsiniz. İlk kez böyle büyük bir sınava gireceğiniz için epey heyecanlanıyor olabilirsiniz, ben de aynıydım ancak iyi bir liseye yerleşebildim. İşin her türlü A, B, C planını yaparak ve kendinize bir çalışma limiti ayarlayarak hem sosyal aktivitelerinizi tamamlayabilir hem de sınava hazır olmuş olursunuz. Umarım yanlış bir cümle veya sözcük kullanmamışımdır, tekrardan sınavında başarılar.

Düzeltme: Ayrıca gitmek istediğiniz lisenin müdürü ve görevlileri ile konuşarak da eğer puanınız liseye yakınsa seçmelerde ve okula giderek konuşmalısınız. Bu görev de velilere düşüyor.

Sınavdan sonraki en büyük önerim cevap kağıdına hiç bakmamak ve sınav açıklanana kadar sınavı unutmak. Hiç aklına takmazsın böylece.

Sınavdan sonraki en büyük önerim cevap kağıdına hiç bakmamak ve sınav açıklanana kadar sınavı unutmak. Hiç aklına takmazsın böylece.
Gerçekten öyle ahahaha . Aileme bildim gitmişti ancak bakmak istememiştim onlara da aynı tavsiyeyi vermiştim, onlar temel vazifelerinden birisi olduğu için eğitim konusunda baktılar ortalama bir not ile geçmiştim ancak hiç cevap anahtarına bakmadım. Sınav günü ayrıca arkadaşlarınla sakın ama sakın sınav nasıl geçti gibi şeyler hakkında konuşmamalısın dostum, moral bozukluğu ve performans düşüklüğüne sebep olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…