Sınava 2021'de girdim, günümüzde olan stres kontrolü, heyecan falan unutmalısın. Bunu istesen de istemesen de yaşayacaksın son günlere doğru ve elinde olan bir şey değil, kafandan boykot etmelisin. Eğer hedefin yüksekse günde 3 ila 4 saat çalışabilir, eski LGS sınavlarının soru cevaplarını inceleyebilirsin ve üzerinde çalışabilirsin. Eğer beklentin ve hedefin düşükse bunu bizlerin önerileriyle değil kendin karar vermen gerektiğini düşünüyorum.
LGS'den düşük alsanız dahi (230, 250, 300, 330) hayatınızın sonu değil. Sınavın cevap anahtarı paylaşıldığı saat (sınava girdiğiniz gün) bir ağlama, üzülme yaşayabilirsiniz ancak iyi/kötü bir liseye yerleşebilirsiniz. İlk kez böyle büyük bir sınava gireceğiniz için epey heyecanlanıyor olabilirsiniz, ben de aynıydım ancak iyi bir liseye yerleşebildim. İşin her türlü A, B, C planını yaparak ve kendinize bir çalışma limiti ayarlayarak hem sosyal aktivitelerinizi tamamlayabilir hem de sınava hazır olmuş olursunuz. Umarım yanlış bir cümle veya sözcük kullanmamışımdır, tekrardan sınavında başarılar. 
Düzeltme: Ayrıca gitmek istediğiniz lisenin müdürü ve görevlileri ile konuşarak da eğer puanınız liseye yakınsa seçmelerde ve okula giderek konuşmalısınız. Bu görev de velilere düşüyor.