LGS 2024 0,2 yüzdelik dilim ile gelebilecek okul önerisi

eagle82

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

LGS 2024 yüzdelik dilim 0,2 Atatürk fen istiyoruz ama geçen sene 0,16 ile kapatmış.
Alternatif olarak çapa fen ve cağaloğlu var ama bize lokasyon olarak ters olduğu için Hüseyin avni sözen'e yöneleceğiz gibi duruyor.

Konu hakkında deneyimi veya önerisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını rica ediyoruz.

Umarım tüm öğrencilerimiz istedikleri liselere yerleşirler.

Teşekkürler.

Öncelikle Fen mi istiyorsun yoksa Anadolu mu karar vermen lazım.

Öncelikle Fen mi istiyorsun yoksa Anadolu mu karar vermen lazım.

Aslında bu bizim için önemli değil önemli olan okulun eğitim kalitesi ve sonrasında YKS de sağlayacağı fayda

Lise sonrasında muhtemelen Tıp Fakültesi düşünüyoruz ama tabii ki bu fikir değişebilir. Mühendislik de olabilir.

Bu doğrultuda senin tecrübelerine dayanarak Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi arasındaki belirleyici farklar ve önerilerin nelerdir?

Fenin müfredatları farklı. Kitapları farklı. Böyle düşün. Ben bu dilimle kesin fene giderdim. Konumun sana fazla sıkıntı çıkarmıyorsa çapa fen derim.

Eğer yurt dışı hayaliniz varsa ve mühendislik isterseniz ciCağaloğlu Atatürk Fenden bile iyi Atatürk fen gelmeyeceğini düşünüyorsanız kesinlikle cağaloğlu yazmanızı tavsiye ederim inanılmaz iyi bir dil eğitimi ve mühendislik alanı için çok iyi bir lise mezunlarından büyük birçoğunluğu güzel ünilerde mühendislik okuyorlar aynı zamanda binaları da çok güzel adını unuttum şu an ama sanırım 2 tane üniversitelere girişinizi kolaylaştıran dil diplomaları veriyorlar yani bence Atatürk feni ilk sıraya cağaloğlunu ikinci sıraya üçüncü sıraya da çapa fen veya hasalı yazmalısınız.

Öncelikle dediğiniz her şeye bir cağaloğlu öğrencisi olarak bire bir katılıyorum.

Bahsettiğiniz diploma DSD veya AP sanırım. DSD doğrudan alman hükümeti tarafından yurtdışındaki alman kültür bakanlığı ve eğitim bakanlığı destekli okullarda verilen sınırsız geçerliliği olan dil diplomasıdır. Doğrudan Türk-alman üniversitesine giriş aşırı derecede kolaylaşır. Ayrıca bütün dünya genelinde kabul edilen bir belgedir. Yani bütün alman üniversitelerine girişiniz çok daha kolaylaşır.

AP ise üniversite derslerinin lisede alındığı bir diploma programıdır, bu diplomayı almak için 5 ders almalı ve başarıyla bitirmelisiniz. Diplomanın yararları yurt dışında üniversitelere giriş kolaylığı ve alınan derslerden üniversite okurken muaf olmaktır. Amerika merkezli bir diploma programı olup hemen hemen bütün dünyada kabul görür.

Fenin müfredatları farklı. Kitapları farklı. Böyle düşün. Ben bu dilimle kesin fene giderdim. Konumun sana fazla sıkıntı çıkarmıyorsa çapa fen derim.
Cevap için teşekkürler,

Kitap içerikleri ve Müfredat konusu gerçekten böylemi ? daha önceki yıllarda evet Fen liselerinde farklı bir eğitim içeriği vardı.
Ama şimdi örnek vermek gerekirse Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ile görüştük ve bir kaç eski öğrenci ile eğitim içeriği ve müfredat konusunda bir fark olmadığını artık sayısal derslerinde Fen liseleri ile aynı düzeyde olduğu hatta ek dersler ile bu derslerin daha yoğun verildiği iletildi.

Hüseyin Avni Sözen ve benzeri Anadolu liselerinde yada Atatürk Fen ve Çapa Fen gibi okullarda okuyan arkadaşlar varsa bu konuda bizi aydınlatabilirse sevinirim.

teşekkürler,

Hocam bu konu hakkında bir bilgim yok ama eski öğrencilerin verdiği cevapların yanlış olacağını düşünmüyorum yani hasal veya cağaloğlunda alacağınız eğitim fen liseleri ile aynı.

Eğer yurt dışına gitme gibi bir amacın varsa kesinlikle özel okul öneririm onun dışında tıp için fen lisesi en iyisi.

Eğitim kalitesinden ziyade önce hedef belirlemeniz lazım. Hedef olmadan en güzel liseye bile gitseniz bir işe yaramayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…