LGS de kodlama hatasına itiraz edilir mi?

Ahmet Tek

Centipat
Daha fazla  
Ben bu yıl sınava girenlerdenim yıl boyunca çalıştım çabaladım Ankara Atatürk Anadolu lisesini istiyordum kitapçıkdada 3Y Türkçe vardı ve kazanıyordum mutlu mutlu sonucu beklerken sonuçda 1Y fende çıktı 1.85'lik dilime girdim istediğim lise bu hatadan kaçtı bazı arkadaşlar itiraz et falan diyor sizce optik itirazına başvuruyummu ya da önceden başvuran tanıdıklarınız oldu mu?

Hayır. Optiğe işaretlenen sonuçlar kesindir. Optik hatalı okunduysa itiraz edebilirsin. Kodlama hatasına itiraz edilemez.

Kabul olmaz.

Hayır. Optiğe işaretlenen sonuçlar kesindir.
Tam kesin değil. Bir hocamız anlatmıştı. %80-90 görme engelli arkadaşlarımız iyi yapmıştı, ama optikte kaydırmıştı. Raporla vs. itiraz etmişler. Kitapçıklarına bakmışlar. Ben hocanın yalancıyısım

Maalesef hocam.
Optiğe işaretlenen kodlamalar gözetmene verildikten sonra bir daha alamazsın veya değiştiremezsin.
Sadece adını vb. yazmamışsan gözetmenle yazabilirsin.
Onun dışında kodlama değiştiremezsin

%80-90 görme engelli arkadaşlarımız iyi yapmıştı
Hocam engel durumlarını bilmiyorum. Engel durumlarında kural esnetiliyor galiba o yüzden sınavdan önce rapor falan alınıyor durum bildiriliyor. Ama bu arkadaş kendi hatası yüzünden kaydırmış.

Hayır. Optiğe işaretlenen sonuçlar kesindir. Optik hatalı okunduysa itiraz edebilirsin. Kodlama hatasına itiraz edilemez.

Optiği çok kontrol ettim yanlış işaretlemediğimi düşünüyorum okuma yanlışı olabilir ama emin değilim ondan edip etmemek arasında kaldım.

Optiği çok kontrol ettim yanlış işaretlemediğimi düşünüyorum okuma yanlışı olabilir ama emin değilim ondan edip etmemek arasında kaldım.

Hocam zannetmiyorum okuma hatası olacağını bu tip makinelerde hata payı çok az alıyor. Ayrıca tek bir sorunuz hatalı dediğine göre. Yanlış işaretleme yaptınız büyük ihtimal. Ha diyorsanız ben kesinlikle doğru işaretleme yaptım itirazda bulunun da bir sonuç çıkmaz.

Hocam pek mümkün gözükmüyor.

Kesinlikle ne optiğe ne kitapçığa asla itiraz hakkınız yok siz taşırmış ya da yanlış kodlamışsınız bu sizin hatanız zaten.

Kabul olmaz çünkü LGS kodlama seyinde altta imza vardi imza da butun sorulari doğru kodladim vardı altta da imza yani itiraz etsen bile kabul olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…