LGS giriş sınavına nasıl hazırlanılır?

enseköküsever

Femtopat
Daha fazla  
Hocam ben oldum olası ders çalışan bir tip değilim yani yapamıyorum bildim konuları tekrarlamak veya bildim konularla ilgili tekrar tekrar test çözmek beni rahatsız ediyor. Ama 1 ay gibi bir süre sonra LGS'ye gireceğim. LGS konusunda gayet iyi bir puan alabiliyorum (gastronomi itedim için (300) yetiyor. Ama bizimkiler asla bunu yeterli bulmuyor sanki fen lisesine gidicekmişin gibi ders çalışmaya zorluyorlar. Mesela lettobu telefonu alıp 1 kalem 1 silgi 1 kitap veriyorlar ve 12'ye kadar çözmemi bekliyorlar (gece 12). Ben bu kadar zorlamak istemiyorum konuyu. Son 1 ayım kaldığı içinde size danışacağım nasıl bir çalışma yapmalıyım. Ben yeterli puan alıyorum ama bizimkiler çok darladı için hem onları sıkmayacak hem beni rahata kavuşturacak bir düzen istiyorum. İnternette konuyla alakalı şeylere baktığım zaman abartılı yöntemler söylüyorlar (mesela en komiği ders çalışırken bir tarifi sürekli yemem gerekiyormuş bu da zekamı dinde koyacakmış) gerçekten bu yöntemler bir tek bana saçma geliyor olamaz. Bana yardım edin. Düzgün bir şekilde konuyu çözmek istiyorum. Ne önerirsiniz?

Eğer istediğin puanı alabiliyorsan, aileni kafana takma. Ha bir de şu giriş sınavlarında soru çözmek de önemlidir ama şahsen konu tekrarı yapmanı öneririm. Tabi o da söylenenlerdeki kadar abartı olmayacak şekilde. Çoğu ailenin bu konularda çocuklarına takındığı davranışlar zaten böyledir, endişe etmene gerek yok.

1. Planlı çalış, 2. Son 1 ay kalmış konu anlatımına ağırlık ver, eksik konularını tamamla, 3. En çok puan getirecek dersler matematik ve fen, onlara odaklan. İnkılap Din İngilizce yapamıyorsan boşver. Ha yapabiliyorsan iyi.

Hocam taktikler uygulayabilirsiniz bende sizin gibiyim artık ders bayağı sıkıcı hatta şu an sıkılmanız normal bayağı bence ChatGPT veya YouTube'dan ders taktiklerini bakabilirsiniz
Ama önerirsen " pomodro" taktiği bayağı iş yapar.

Lise hedefleriniz neler? Ben obp ile girmiştim Çanakkale İbrahim Bodur.

Teşekkür ederim.

Kesin çıkacak konulara çalışmayı deneyebilirsiniz. Son birkaç günde yapılabilecek en mantıklı hareket bu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…