Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Asus ROG G733PZ
- Meslek
- Öğrenci
Evet arkadaşlar, son dönemde gördüğüm birkaç konu üzerine böyle bir konu açmak istedim. Buradan LGS sınavına girecek kardeşlerime 2020 yılında bu sınavı tecrübe etmiş bir abileri olarak başarı diliyor ve hemen konuya geçmek istiyorum. Arkadaşlar öncelikle LGS sınavı ileride gireceğiniz ve aynı görünse bile ondan çok farklı olan YKS sınavı ile aynı şeyleri ölçmüyor. Yani LGS sınavı sizin konu bilginizden çok yorum yapma, mantık yürütme vb. becerilerini ölçen bir sınav. Zaten de böyle olması oldukça doğal zira 8. sınıf müfredatından milyonların bilgisi ne kadar hassas ölçülebilirki? Ortaokul matematiğinden pisagor bağıntısı için ne kadar ince bir bilgi sorulabilir? Verilen tek bilgi "dik kenarların kareleri toplamı hipotenüsün karesine eşittir" bilgisi. Ancak size bu bağıntıyı bir olay veya süreç üzerinden uygulamanızı isteyecek sorular sorulabilir. Bundan ötürü LGS için çok fazla soru çözerek kendinizi heba etmeniz, yıpratmanız size çok fazla bir fayda sağlamayacak aksine sizi yorarak bıktıracak, en neşeli olmanız gereken dönemlerde sizi üzecektir. Bundan ötürü çok fazla büyütmemenizi öneriyorum, LGS sınavı için kitap okumak, bulmaca çözmek, güğnlük ders tekrarı yapmak ortaokulun 5,6 ve 7. sınıfları için gayet yeterlidir. Soru çözmeye 8. sınıfta başlayabilirsiniz. Katiyen dershane, kurs vb yerlere gitmenizi tavsiye etmiyorum, mümkün olan en rahat bireysel ancak disiplinli çalışma sizi istediğiniz sonuca götürecektir. Şayet götürmese bile üzülmeyin LGS'nin önemi YKS yanında hiçbir şey, çok daha iyi bir şekilde toparlama imkanınız olacaktır. Şunu da unutmayın sınavlardaki sorular çözülmek için değil çözülmemek için sorulan sorulardır, ondan ötürü kendinizi üzmeyin ve önünüze bakın. Daha yolun çok başındasınız.