LGS için 168 gün kala ne yapılmalı?

Ahmet347

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bu sene LGS'ye gireceğim ancak sanki hiçbir şey yapamayacak gibi hissediyorum. Hiçbir şey bilmiyormuşum gibi. Eğer bu sınavda kötü yaparsam eğitim hayatım bitecekmiş gibi hissediyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ortalaması genel olarak 82 olan takdiri kopyayla 87'ye ulaşan bir öğrenciyim. Neredeyse 2.dönem geldi ve ben matematikten 48 aldım bu benim tüm umudumu kesti neredeyse. Test çözeyim diyorum ancak elimde telefon oluyor aklım hep başka yerlerde odaklanamıyorum. Sadece paragraf ve fen çözmekten keyif alıyorum o da 40 20 arası bir şey annem 200 soru çöz diyor ancak benim için hayal gibi keşke yapabileceğim bir şey olsa. Acaba şimdi başlayıp günde 6 saat ders çalışsam düzenleyebilir mim? Kaç soru çözsem iyi olur? Aşağıda sadece yazılılarımı yazdım sizce bunları düzeltip güzel bir lise kazanabilir miyim?

En son yazılı sonuçlarım: LGS de çıkacak dersleri yazdım.

Matematik: 48.

Fen: 88.

Türkçe: 85.

İnkılap: 63.

Din. K: 100.

İngilizce: 62.5

Tavsiye verirseniz sevinirim.

Matematik , İnkılap ve İngilizceyi yükseltirsen 300 ve üzeri yapabilirsin.

Yeni müfredat farklıysa tavsiye veremem.(Liselerde öyleydi)

Tavsiye veremem ama asla ve asla düşük puanlı Anadolu liselerine gitme onların yerine meslek liselerine gitmek daha iyi olur amacın yüksek puanlı Anadolu liseler olsun.

İlk bakışta İngilizce İnkılap ve matematik çok göze batıyor, İngilizce için yapacak bir şey yok zaten gitti mi giden bir ders İnkılap da paragraf çöze çöze düzelir sen şimdilik matematiği düzeltmeye ve feni elden bırakmamaya çalış. Telefon konusunda da kendine bir sınır koymalısın şimdilik full kes demiyorum ama 2. dönem artık yavaş yavaş çok az sürelere indir.

Geçen sene LGS öğrencisiydim. Çok sıkı bir çalışma yaptım. Sabah okul, akşam dershane dershane çıkışı kütüphane derken 23.00 buluyordu eve gelmem. Sana şunu söyleyeyim ne kadar işine yarar bilmiyorum sadece sınav anını yönetmen bile yeterli. Ben sınav anını yönetemedim aşırı stresslendim. Normalde fulleyeceğim sınavdan 380 aldım. Kendine güzel bir plan hazırla. Denemelere fazla takılma ki ben ocağa kadar 350 arası takılıyordum. 15 tatil de çok önemli orada konu eksiklerini tamamla ve üstüne soru çözerek koy. Konu eksiklerin varsa yazılıya çalışırken onları halledersin zaten. Yazılı haftası sonrasında yine tekrar yaparsın sonra konuyu iyici kavrarsın. Konu eksiği sakın bırakma benden bu kadar ne kadar işine yarar bilmiyorum ama umarım işine yarar.

Kalitesi hala aynıysa sadece Sinan Kuzucu kitaplarını çözüp fen, sosyal ve dinde meb kitaplarını okursan zaten iyi bir derece yaparsın. Çıkmış ales, yks, lgs paragraflarına baksan. Sınav anında stresini yönetsen yaparsın. LGS genelde orta düzey olmuyor ya kolay ya zor oluyor. Kolay olunca yığılma oluyor zaten. Zor gelirse de anlık korkuya kapılmadan yapamadığını geçip devam etcen. İyi çalışmalar.

Konuları izleyip çalışıyorum ama unutuyorum ona ne yapabilirim?

Konuları izleyip çalışıyorum ama unutuyorum ona ne yapabilirim?
İzledikten sonra hemen o konunun sorusunu çözersen aklında kalabilir. İlerleyen günlerde düzenli defterini veya meb kitabını okuyabilirsin

Ekstradan LGS'ye gireceklere tavsiyem eğer meslek lisesi gelirse hiç gitmeyin onun yerine MESEM'i tercih edin çocuk işçiliği ama meslek öğrenebilirsiniz (işçi açığı çok olan tek bir meslek var hatta bütün okulun alan dallarının kontejanları dolu sadecce bizim bölümün kontejanları boş.
Tek o okulda değil 3 tane okul değiştirdim hepsinde öyle 2-3 kişi var sadece bölümde meslek kaynakçılık. Fakat her baba Yiğit'in harcı değildir.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…