!LGS'ye VE DİĞER SINAVLARA GİRECEK HERKESE SESLENİYORUM!
Hayatınızdan böyle insanları kesinlikle uzak tutun. Böyleleri ya sınava son 1 ay çalışıp sonra "ühüü sınav çok zor yapamadım" diye ağlayan tipler ya da şu başkalarını kıskanıp cesaret kırmaya çalışanlar. Aman diyeyim LGS hakkında yüzdelik dilimi en az %10'un altında olmayan kimse ile ders hakkında konuşmayın. Benim senemde dershanede çok iyi liselere giden abiler ablalar vardı, onlardan tavsiye alıyorduk. Hatta biri son üç ay günde 600 soru çözdüğünü söyledi. Şu an Kabataş'ta sanırım. Çevrenizde öyleleri varsa onlardan tavsiyeler alın.
Bu mesajı yazana ise; Kardeşim insan zaten hedefinin biraz altında not alır. Ayrıca çalışırsa sinek bile 450 alır. Ve normalde hedefi 400 olan çalıştıysa (ki çalışanların hedefi 400 değil 440-450 filan oluyor) sınavda heyecan yapmadıysa en düşük 380-390 filan alır, sen yapamamışsın diye başkalarının yapmasını engellemeye çalışma.
Hocam eğer gerçekten iyi bir not alacağınızı düşünüyorsanız, Kafanızda net bir hedef varsa özel ders ve kütüphane hizmetleri olan bir dershaneye gitmenizi öneririm. Hedefinizi de puandan ziyade okul olarak tutarsanız ve gerçekçi bir hedef belirlerseniz daha iyi olacaktır. Ama hedefiniz gerçekçi olsun. Çünkü denemelerde 250 alan çocuk gider ben Galatasaray'ı hedeflerse en başından kaybeder. Ama önce 350 ile alan bir okulu, sonra 450 ile alan bir okulu, en son Galatasaray'ı hedeflerse çok büyük ihtimalle hedefine ulaşır. Ayrıyeten atıyorum hedef olarak İstanbul Atatürk Fen'i belirlediniz, Okulun resimlerine, başarılarına vb. bakmak sizi ekstra çalışmaya itecektir. İyi sosyeller.