LGS için taktik verir misiniz?

Ben sözelde kolaydan zora giderim bana göre şöyle: İngilizce→Din→Türkçe→Tarih.
Sayısalda ise önce Matematik'ten başlarım eğer 45 dakikadan uzun sürerse kalanları boş bırakırım Feni yaptıktan sonra geri dönerim, böyle yapma sebebim eğer fenden başlarsam matematiğe gereken zamanı bilmediğim için fazla acele etmem ve yaklaşık 5 dakika daha geç bitiririm.
Tabi sana göre değişir.

Turlama taktiğini internette araştır çok zaman kazandırır sana. Bi de sürekli unuttuğun ve ezberlemek de zorlandığın bi konu formül denklem vs varsa sınava girmeden önce evde bir iki defa okuyup ( tüm konuları formülleri değil sadece senin için en önemli olan 1-2 tanesini ) evden öyle çıkman bu bilgiler sıcak olduğu için işine yarar ve sınav başladığında hangi dersin konusuysa onun başına not olarak yaz böylece unutmamış olursun. Hangi dersden başla başlama demeyecem zamana dikkat et iki de bir kafanı kaldırıp saate bakma her 20 soruda bir bak çok bunaldığında 1 dk kendine ayır su iç kafanı boşalt. Sorularla inatlaşma sonra dönersin.

Anladıklarım şunlar.
1-Tonguç akademide de fenden başlayın diyordu.
2-Kolaydan zora doğru git benim için (İngilizce-din-tarih-Türkçe)
3-Sınava giderken rahat şeyler giymeliymişim (tonguç akadeim yine :D)
arkadaşlar benim 1 sourm daha var.
Ben çok stres yapınca böbrek taraflarında ağrı oluşmaya ve terlemeye başlıyorum bunun içinde taktik verir misiniz?
Sınav esnasında sakin kalmaya calis.
taktik maktik yok bam bam bam!

Ama şimdi ava giderken avlanmayalımda :D.
Turlama taktiğini internette araştır çok zaman kazandırır sana. Bir de sürekli unuttuğun ve ezberlemek de zorlandığın bir konu formül denklem vs varsa sınava girmeden önce evde bir iki defa okuyup ( tüm konuları formülleri değil sadece senin için en önemli olan 1-2 tanesini ) evden öyle çıkman bu bilgiler sıcak olduğu için işine yarar ve sınav başladığında hangi dersin konusuysa onun başına not olarak yaz böylece unutmamış olursun. Hangi dersden başla başlama demeyeceğim zamana dikkat et iki de bir kafanı kaldırıp saate bakma her 20 soruda bir bak çok bunaldığında 1 dk kendine ayır su iç kafanı boşalt. Sorularla inatlaşma sonra dönersin.

Bu taktiği biliyorum çok zorlandığım soruları geçip yeni soruya geçeceğim sonra zamanım kalırsa o soruya tekrar döneceğim.

Çalışmayarak 430 ve rahat olmak
Nasıl becerebildiniz :D.
Sadece okulda dersleri dinliyordum. Fen ve Türkçe derslerine ilgim vardı. Türkçeden full çekmiştim. Ama 1 yanlış da olabilir. Fen 15 doğru 3 yanlıştı. İngilizce full'dü. İngilizce için kendi isteğimle kursa gitmiştim. Matematik 12 doğru 7 yanlıştı. Ödev falan olursa yapmıyordum. Bütün gün bilgisayardaydım. Sınavda bile aşırı rahattım. Hızlıca bitirip çıkabilir miyim diye sorduğumu hatırlıyorum. Ama hiç sallamadım hiçbirini.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı