LGS kaygısı

Makaleler
2
Merhaba sevgili sosyal kullanıcıları,

Biliyorsunuz 7 gün sonra biz 8.sınıflar için LGS sınavı var. Benim ortalama puanlarım 410-460 arası geliyor. Matematiğimi biraz daha iyi yapsam kesinlikle çok iyi bir liseye yerleşebilirim diyebilirdim ancak yine de elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Her neyse konu bu değil ben stres gibi faktörler olacağı için sınav esnasında o nedenle düşük puan alma kaygısı var. Eğer düşük puan alırsam ailemden ne tepki alırım bilmiyorum . Bir ara babam "eğer düzgün bir yer kazanamazsan açık öğretim okutacağım seni arada bir okula sınavlara gidersin onun dışında çalışırsın" demişti. Ciddi olup olmadığını anlayamamıştım söylediğinde arada bir aklıma geliyor çok korkuyorum. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum eğer kazanamazsan lisede seçeceğin arkadaşlarına dikkat et yeter, ben kazanamadım 429 puan ile ama zaten tek takılıyorum beni çok etkileyen bir durum olmadı kendimi geliştiriyorum gelecekte başarılı olacağımıda biliyorum kendine inanman yeter ailen seni her durumunda destekler merak etme.

Bende ya.

Elinden gelenin en iyisini yap. Olmazsa da canın sağolsun, hayatının sonu değil. Hayatta gireceğin onlarca sınav var zaten hayatın kendisi sınav. LGS hiçbir şey ifade etmiyor, önemli olan lisedeki derslere gösterdiğin önem. En kötü lisenin de en iyi lisenin de bir farkı kalmadı artık.

D

Evde denemelerim 380 gibi okulda 200 aldım okuldaki çok zordu bende telaşlanmaya başladım.

Ya kardeşim bak sakın ol vallaha ya ben 10. Sınıfım 2 sene önce girdim normal çalıştım 430 aldım ortalama bir liseye yerleştim sen dert etme eğer iyi çalıştıysan hiç streslenme ben sınavı normal bir test gibi rahatca çözmüştüm mesela ama soruları dikkatli oku dikkatten dolayı 4 5 soru kaybettim

Matematikten tavsiyeniz var mı acaba toplam testten 6 yanlışım var ancak matematikten 15 boşum var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…