LGS konu eksiği kapatmak kaç gün alır?

Woaax

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben bu sene LGS'ye gireceğim. Fakat Full yattım ve 1 ay kaldı. Konu eksiğimi kapatmam kaç günümü alır? %7'lik dilime girmek için günde kaç saat çalışmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu soruları kendine sormak yerine eksik olduğun ve net çıkartabileceğin yerlere odaklan. Kendine birkaç tane deneme yap ve en çok yanlışının çıktığı konuları oturup düzgünce çalış. Lgs konularına çok hakim değilim. Üstte yazdığım şey eğer bir konu bütünlüğü yoksa geçerlidir. Eğer ilk konu ikinci konuyu etkiliyorsa sırasıyla çalışmaya başla. Eğer çokça konu eksiğin varsa son haftaya kadar sadece konu çalış. Son hafta ise ağırlığı denemelere ver ama konu çalışmaya da devam et. Lgsye tekrar girmek diye bir şey yok. Bu yüzden elinden geleni yapman lazım. Başarılar dilerim.

Dostum 2 haftaya bile halledebilirsin. Bende bu sene gireceğim ve 400 civarlarındayım.

Dostum 2 haftaya bile halledebilirsin. Bende bu sene gireceğim ve 400 civarlarındayım.
Kaç saat çalışmayla? Çok istiyorum ama bir türlü odaklanamıyorum vs.

Matematiği 7 saat çalışmayla kaç günde bitirmem mümkün?

Bence günlük en az 7-8 saati ayırmalısın. 4 saat matematik diğer 4 saat ise diğer branşlardan olabilir. Tek branşı gün boyunca calisirsan sıkılabilirsin. Konuları kaç günde bitireceğini kendin hesaplayabilirsin. Herkesin anlama süresi farklı

Zaten az bi zaman kaldı, bu bahar mevsiminde odaklanmak daha zor ama 1 aydan daha az bir süre var bence yapabilirsin.

7-8 saat ne üniversite sınavı mı bu? Ben lise sınavına günde max 2 saat çalışarak girmiştim ve %1’e girdim. Lisenin önemi yok. Ortalamayla gidilen liselerden de doktor mühendis çıkıyor, en iyi liselerden de ilk 50 bine giremeyenler çıkıyor.

Kaç saat çalışmayla? Çok istiyorum ama bir türlü odaklanamıyorum vs.

Matematiği 7 saat çalışmayla kaç günde bitirmem mümkün?
Neredeyse bütün vaktini ona ayırmalısın tabii 3-4 hafta var benim dediğim 2 hafta.

Valla ben üni sınavına hazırlandığımdan 7-8 saat makul gibi geldi. Hem zamanı az hem de altyapısını bilmediğimden böyle bi değer verdim. Yarım yamalak bir çalışma ve son haftalarda deneme çözmeyle %5lik dilime girmiştim. Pandeminin de verdiği rehavetle cok calisamamistim. Sahsen iyi liseyi bu kadar kucumsememek gerekiyor. Başta da söylediğim gibi arkadaşı çok iyi bilmediğimizden %1lik liseye gidenin "boş ver çalışma ya lise önemsiz" diyip arkadaşı meslek lisesine yönlendirmesi hoş değil. İyi liselerdeki iyi ünilere gitme oranıyla obpyle alınan liselerden iyi ünilere gitme oranının arasinda oldukca fark oldugunu siz de biliyorsunuz. Meslek liselerinde bu durum daha da zorlaşıyor çunku kendi meslek derslerini goruyorlar 4 sene boyunca. Konu sahibine tek önerim kalan sürede olabildiğince ders çalışması. Olursa olur olmazsa da tüh keşke çalışmasaydım diye bir laf ağzindan cikmayacak buna emin olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…