LGS mağduru bir öğrencinin depresyon ve kaygıları nasıl geçer?

ertat10120

Yoctopat
Katılım
5 Eylül 2024
Mesajlar
6
Hayatım çok kötü, hem okulda hem evde sorun yaşıyorum. Okulda her şeyi yaşadım sınıf değişimini de denedik fakat değişim için bir olay daha yaşamam gerekiyormuş. Ailem de bazen tartışacak seviyeye geliyor hiç arkadaşım kalmadı bıktım artık. Evde annem ve babamla tekim ve onlar tartıştığı zamanlarda ve okulda sorun yaşadığım zamanlarda aşırı kötü oluyorum her gün ağlıyorum. Ayriyeten önümde LGS sınavı var sınıf yüzünden nasıl çalışabilirim bilmiyorum fakat çalışmaya çalışacağım.

Abimi ablamı özlüyorum ve bu kadar bunalıma girdiğimi bilmiyorlar. Sınıfta sadece oturma düzeninde ve beden derslerinde sorun yaşıyorum kimseyle ortam kuramıyorum diğer sınıflarda bile ortam kurabiliyorum ama burada kuramıyorum. 3 ay sonra güzel günler gelecek hem ablamı göreceğim hem okulumdan kurtulacağım fakat o zamana kadar nasıl dayanacağım bilmiyorum.

Abim ablam yok diye ailem rahat rahat tartışıyorlar. Okula 3 gün kaldı diye de depresyona girdim artık kafayı bozmak üzereyim. Tavsiye istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece zaman lazım her şeyden önce ilk dönem bitsin rahatlarsın.
 

Acilen bir hobi edinip deli gibi çalışmanız lazım hocam. Kafanız ancak böyle dağılabilir, aileniz kavga etmeye başladığımda sertçe uyarın, anlayış göstereceklerdir.
 
LGSnin hayatının sınavı olmadığının farkına vararak.
 

Kardeşim bende şu an 12. sınıfa geçtim ve aynı sorunları yaşıyorum bende senin gibi 8. sınıftayken öğretmenlerim yüzünden okuldan evden her şeyden nefret ediyordum ancak biraz büyüyünce böyle şeylerin çok ama çok basit olduğunu görünce bazı şeylerin farkında vardım beni hiç görmedin veya tanımıyorsun ama şundan emin olabilirsin ki bu günler geçecek istersen sosyal medyadan sürekli konuşabiliriz için rahatlayacaksa.
 
Discord adını söylersen sabahleyin konuşabiliriz. Yazdıktan sonra sil 1 gün ceza yiyebiliriz.
 
Hepsini yaşadım dostum, depresyon böyle bir şey değil. Bu Türk ailelerinin cahilliği sadece. Her sene aynı konular. Ders çalışacaktın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…