Bütün sayısalımı mahveden ve bir türlü üstesinden gelemediğim bir sorun bu. Sözelim son zamanlarda artışa geçmeye başladı, Türkçede eksiklerimi kapatmaya başladım, inkılapı çalışarak neredeyse İngilizce kadar kolay bir ders haline getirdim kendim için, din ve İngilizce cepte zaten. Demek istediğim bunlarda bir gelişim gösteriyorum. Ama matematikte harcadığım zaman, bütün denemeyi alt üst etmeye yetiyor. Ben genelde matematikten başlarım (çünkü artık bir kabus benim için matematiği yetiştirememek) bu yüzden matematiğim feni de etkiliyor. Diyebilirsiniz ki "fenden başla o zaman" ama yapamıyorum işte. Çünkü ne zaman denediysem hem içimde iyice biriken kaygı hem de azalan süre daha fazla stres yapmama sebep oluyor. (ve de hiç yetiştiremedim bunu denediğim zamanlarda)
Sorunumun tek çözümü soru çözmek mi?
Bu konuda deneyiminiz varsa ve beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Bir de hazır konuyu açmışken şunu da sorayım; sizce interneti tamamen bırakmak ne kadar mantıklı? Arada bir kafa dağıtmak bana pek de yanlış gelmiyor fakat öğretmenlerim ve çevremdekiler tam puan alanların bunu yapmadığını söylüyor ve bu beni felaket kaygılandırıyor. (hedefim tam puan) (son zamanlarda C++ öğrenmeye başladım fakat bu karar böyle bir dönem için pek de müsait değil sanırım)
evet, öyle bir problem de var. Günümün yarısından fazlası bilgisayar başında geçiyorinternet, lgs senenden önce hayatının önemli bir parçası olduysa kökten kesmek herkese iyi gelmeyebilir.
Ya notlarım öyle kötü değil zaten (450 civarları, fakat en son denemelerim472 ve 478 idi) dolayısıyla kapasitemin buna yeteceğini düşünüyorum (Tabi matematiği halledebilirsem). İyi bir lise istememin sebebi hem akademik açıdan başarımla tatmin olup motivasyonumu kaybetmemek, hem de daha düzgün bir çevrede okumak. Ayrıca akademik başarı durumu yüksek insanların arasında okumak eminim beni de etkileyecektir gelecekte.LGS ve tam puan çabası bana biraz garip geldi ha tabii ki böyle bir kapasiteniz varsa çalışın kazanın fakat LGS hayatınızın en zor sınavı değil açıkçası kaybetseniz yolun sonu gelmiyor bu daha başlangıç üniversite kazanmak istiyorsanız çalışın fazladan deneme çözün zamanlı olarak böyle yaparsınız ayrıca din İngilizce cepte demeyin geçen yıl gayet zor sorulmuş İngilizce sadece test ve yeni nesil çözün diyeceklerim bu kadar.
Evet, öyle bir problem de var. Günümün yarısından fazlası bilgisayar başında geçiyor.
Ya notlarım öyle kötü değil zaten (450 civarları, fakat en son denemelerim472 ve 478 idi) dolayısıyla kapasitemin buna yeteceğini düşünüyorum (tabii matematiği halledebilirsem). İyi bir lise istememin sebebi hem akademik açıdan başarımla tatmin olup motivasyonumu kaybetmemek, hem de daha düzgün bir çevrede okumak. Ayrıca akademik başarı durumu yüksek insanların arasında okumak eminim beni de etkileyecektir gelecekte.
Onun dışında inglizce ve din hakkında dediklerinizde haklılık payınız var, erken konuşmuş olabilirim yani.
Bütün sayısalımı mahveden ve bir türlü üstesinden gelemediğim bir sorun bu. Sözelim son zamanlarda artışa geçmeye başladı, Türkçede eksiklerimi kapatmaya başladım, inkılapı çalışarak neredeyse İngilizce kadar kolay bir ders haline getirdim kendim için, din ve İngilizce cepte zaten. Demek istediğim bunlarda bir gelişim gösteriyorum. Ama matematikte harcadığım zaman, bütün denemeyi alt üst etmeye yetiyor. Ben genelde matematikten başlarım (çünkü artık bir kabus benim için matematiği yetiştirememek) bu yüzden matematiğim feni de etkiliyor. Diyebilirsiniz ki "fenden başla o zaman" ama yapamıyorum işte. Çünkü ne zaman denediysem hem içimde iyice biriken kaygı hem de azalan süre daha fazla stres yapmama sebep oluyor. (ve de hiç yetiştiremedim bunu denediğim zamanlarda)
Bir de hazır konuyu açmışken şunu da sorayım; sizce interneti tamamen bırakmak ne kadar mantıklı? Arada bir kafa dağıtmak bana pek de yanlış gelmiyor fakat öğretmenlerim ve çevremdekiler tam puan alanların bunu yapmadığını söylüyor ve bu beni felaket kaygılandırıyor. (hedefim tam puan) (son zamanlarda C++ öğrenmeye başladım fakat bu karar böyle bir dönem için pek de müsait değil sanırım)
Hocam LGS'ye bu sene girdim ve sana en basit şekilde söyleyeceğim şey dikkatli okuman. Sayısal zekandan çok anlama kapasitenin yüksek olması daha önemli. Konuları iyice anladığın zaman konuların genellikle basit olduğunu göreceksin. Ancak hesap ve işlemleri soruya dökmek için kesinlikle soruyu anlaman gerekiyor. Ben bu eksiğimi 2. dönemde fark ettim toparlayabildiğim kadar toparlamaya çalıştım ancak matematikten 1 yanlışla kurtulabildim. Onu da yapabilir miydim? Kesinlikle. Sınavın en basit sorularından birini yanlış yaptım. Yani hocam uzun lafın kısası dikkat ve anlamak çok önemli.
Hedefin tam puan yapmak olduğu için bırakman iyi olur interneti. Umarım yaparsın puanların iyi gelmiş başarılar. İyi bir liseye gidersen hem düzgün insanlarla okursun hem de akademik başarını iyi etkiler rekabet ortamı olduğu için. Yani bazı insanlara LGS önemsiz gibi geliyor ama önemli bence. Dolaylı olarak YKS'yi de etkiliyor.
evet, hatta şu an denemelerimdeki en büyük eksiğim de budur herhalde. Sırf bir tane sorunun kökündeki olumsuzluk ekini kaçırdığım için az yanlış yapmadım şu ana kadarHocam LGS'ye bu sene girdim ve sana en basit şekilde söyleyeceğim şey dikkatli okuman. Sayısal zekandan çok anlama kapasitenin yüksek olması daha önemli. Konuları iyice anladığın zaman konuların genellikle basit olduğunu göreceksin. Ancak hesap ve işlemleri soruya dökmek için kesinlikle soruyu anlaman gerekiyor. Ben bu eksiğimi 2. dönemde fark ettim toparlayabildiğim kadar toparlamaya çalıştım ancak matematikten 1 yanlışla kurtulabildim. Onu da yapabilir miydim? Kesinlikle. Sınavın en basit sorularından birini yanlış yaptım. Yani hocam uzun lafın kısası dikkat ve anlamak çok önemli.
Çalışma isteği gelmedi değil, teşekkürler! İnterneti de bir tanıdığımın yaptığı gibi bilgisayarı kaldırıp her hafta sonu 1 saat telefon izni vereceğim kendime sanırım. Bakalım ne kadar dayanabileceğim. (acaba kitap okumak bir nebze de olsa eğlence veya dinlenme ihtiyacımı karşılayabilecek mi, deneyeceğim. Çünkü internete alternatif bir entartainment aracı bulamazsam kafayı yerim herhalde)
Evet, hatta şu an denemelerimdeki en büyük eksiğim de budur herhalde. Sırf bir tane sorunun kökündeki olumsuzluk ekini kaçırdığım için az yanlış yapmadım şu ana kadar.
Bütün sayısalımı mahveden ve bir türlü üstesinden gelemediğim bir sorun bu. Sözelim son zamanlarda artışa geçmeye başladı, Türkçede eksiklerimi kapatmaya başladım, inkılapı çalışarak neredeyse İngilizce kadar kolay bir ders haline getirdim kendim için, din ve İngilizce cepte zaten. Demek istediğim bunlarda bir gelişim gösteriyorum. Ama matematikte harcadığım zaman, bütün denemeyi alt üst etmeye yetiyor. Ben genelde matematikten başlarım (çünkü artık bir kabus benim için matematiği yetiştirememek) bu yüzden matematiğim feni de etkiliyor. Diyebilirsiniz ki "Fenden başla o zaman" ama yapamıyorum işte. Çünkü ne zaman denediysem hem içimde iyice biriken kaygı hem de azalan süre daha fazla stres yapmama sebep oluyor. (Ve de hiç yetiştiremedim bunu denediğim zamanlarda)
Bir de hazır konuyu açmışken şunu da sorayım; Sizce interneti tamamen bırakmak ne kadar mantıklı? Arada bir kafa dağıtmak bana pek de yanlış gelmiyor fakat öğretmenlerim ve çevremdekiler tam puan alanların bunu yapmadığını söylüyor ve bu beni felaket kaygılandırıyor. (Hedefim tam puan) (Son zamanlarda C++ öğrenmeye başladım fakat bu karar böyle bir dönem için pek de müsait değil sanırım)