LGS nasıl işliyor?

Daha fazla  
Liseye nasıl yerlesiliyor? Puan mı önemli yoksa yüzdelik mı? Denemelerden aldığım puanı hesaplıyorum daha fazla çıkıyor nedeni nedir? Bilen birileri varsa yardım ederse mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzdelik dilim önemli. Bir yıl taban puanı 420 olan bir lise sonraki yıl 400 taban puanla alabilir ama yüzdelik dilim pek değişmez.
Denemeden aldığın puanı nasıl hesaplıyorsun?

Yüzdelik dilim. Puan her yıl değişir. Mesela geçen yıl %7'lik dilim 400 puan yapıyorsa bu yıl 350 yapabilir. Puana göre lise yazılmaz. Yüzdelik dilime göre yazılır. Yüzdelik dilim zaten çok oynamaz.

LGS puan hesaplayıcı diye uygulamalar var.
O puanlar bir şey ifade etmez. Başkalarıyla yarıştığınız denemelerde sıralamanıza bakın, bireysel denemelerle konu eksiklerinizi kapatın. LGS'de yüzdelik yani sıralama önemli. Puanlar her sene değişirken yüzdelikler benzer kalır.

Liseye nasıl yerlesiliyor? Puan mı önemli yoksa yüzdelik mı? Denemelerden aldığım puanı hesaplıyorum daha fazla çıkıyor nedeni nedir? Bilen birileri varsa yardım ederse mutlu olurum.
Yüzdelik dilim önemlidir. Sınavın zorluğu, yüzdelik dilimleri değiştirir. Puanınız da yüzdelik diliminizi belirler. Puan hesaplama sitelerinden hem puanınızı hesaplayabilir, hem de geçen senelerde uygulanmış olan LGS'lere göre yüzdelik diliminizi görebilirsiniz.

Puanın hiçbir önemi yok istersen 500 al önemli olan yüzdelik dilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…