LGS OBP puanı ile iyi bir liseye gidilir mi?

EmirKaira

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Geforce 940mx
i57200U
8gb ram
Arkadaşlar yıl sonu OBP puanım 89 ile 90 arası oluyor. Ankara'da oturuyorum, bazı tanıdıklarım 92 altının OBP ile kötü liselere gideceğimi söylüyor sizce öyle mi? Tek istediğim çok fazla keko olmayan sıradan bir Anadolu lisesi.

Bu konuda bir bilgim yok fakat diyebileceğim tek şey üstünde durman gerektiği. LGS'de düşük puan almıştım fakat OBP'm yüksekti ama bizimkiler hiç üstüne durmadığı için kötü bir liseye gittim.
Gerçi şu anda okuduğum lisede hayatımı değiştiren öğretmenler oldu ama :D

89 90 a kalma. Diğer derslerin iyiyse matematik çalışıp 10-15 netle 400-450 puan arası bir liseye git. Benim gibi aptallarla uğraşma, lise önemsiz diyenleride dinleme.

OBP iyi ama o kadar da iyi değil. Arttırabiliyorsanız sözlülerle falan 95-96'ya getirmeye çalışın. Son ihtimal düşünün. En azından 440-450 civarı bir şey deneyin. Ortalama olarak 420-430 yapsanız bile ortalama bir yere girersiniz. Bu aylar önemli aylar. Odaklanın eksik konularınıza yoğunlaşın LGS'ye. Emi olun yetişirsiniz.

OBP iyi ama o kadar da iyi değil. Arttırabiliyorsanız sözlülerle falan 95-96'ya getirmeye çalışın. Son ihtimal düşünün. En azından 440-450 civarı bir şey deneyin. Ortalama olarak 420-430 yapsanız bile ortalama bir yere girersiniz. Bu aylar önemli aylar. Odaklanın eksik konularınıza yoğunlaşın LGS'ye. Emi olun yetişirsiniz.

Hocam bütün konularim tam eksik konum yok tek eksiğim soru çözmek neden bilmiyorum ama planlı bir şekilde çalışamıyorum.

Hocam bütün konularim tam eksik konum yok tek eksiğim soru çözmek neden bilmiyorum ama planlı bir şekilde çalışamıyorum.
Konularınız tamsa süper. Kişiden kişiye değişir fakat ben 3 veya 4'ten 6-7'ye kadar çalışmayı uygun görüyorum. Ha fazla soru çözmek gerekiyordur arttırırsınız. Fakat eğer konularınız tamsa ve yeni nesil çözebiliyorsanız düzene girerek rahatça bir liseye girersiniz. Hatta isterseniz fen liselerine bile gidersiniz.

Fen lisesine göre az da olsa rakip olabilecek bir okul için en azından 97-98 OBP gerekmekte. Bu da en az. Denk değil liseler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı