LGS öğrencisi ders çalışamıyorsa ne yapmalı?

Odaklanma sorunu artık çoğu kişide var maalesef. Odaklanmak istiyorsan gerçekten istemen lazım çalışmayı ve iyi bir liseye gitmeyi. Eğer düşük puan alırsan ve istediğin liseye gidemezsen hayatın nasıl ilerler öyle düşün ve öyle çalış. Bir günde 10 saat çalışayım deme, ilk başlarda kendine çok fazla yüklenme ve yavaş yavaş çalış. Örneğin 1 hafta boyunca günde 3 saat çalış 1 hafta sonra 3 saatten fazla çalışmaya başla, böyle böyle arttır odaklanmış olursun. Zaten çalışmayı seviyorum ve sosyal medya hesaplarımı kapattım demişsin. Ders çalışmadan önce de işlerini hallet ki ders sırasında aklına gelmesin, önceden tuvaletini yap ki tuvaletin gelmesin çalışırken. Yemek konusunda da çalışmaya başlamadan önce yemeğini ye öyle otur ama çok yeme kendini halsiz hissedersin ders çalışasın gelmez. Ders çalışırken hafif atıştırmalıklarda yiyebilirsin tabi bu da bir seçenek. Bu arada evde kendin çalışmalısın bence veya kütüphaneye gidersen yalnız gitmelisin. Arkadaşlarla beraber kütüphaneye gidince pek ders çalışılmıyor çünkü. Biraz hava alalım, biraz dinlenelim, yemek yiyelim diye diye zamanınız geçer.

Meslek olarak ne yapabilirim tam çözemedim hocam.

Ona gore secim yapacağım bana uygun ben ne yapabilirim tam olarak.

Galiba meslek okuyucam daha mantıklı gelmeye başladı şimdi ama kötü bir yere düşmekte istemiyorum okul önerir misiniz? Yeni konu acmam gerekirse bugün daha girmeyeceğim o yüzden yazsaniz daha iyi olur.

Son düzenleme:
Trajikomik, bahsettiğin ortamlar her yerde var 470 puanla alan fen lisesinde alkol sigara içen arkadaşlarım var önemli olan bu ortamlara düşmemek her okulda oluyor böyle şeyler.

470 puuanlı fen lisesinde okuyorum ben de. Zaruri sebeplerden dolayı 1 sene başka şehre gidip 2 kere okul değiştirdim 2 tanesi de Anadolu lisesiydi. Derste en arkada elektronik sigara içenleri mi dersin, pet şişeye alkol koyup okulda içenleri mi, her gün birilerine bulaşıp kavga edenlerim mi... Fen lisesinde yok demiyorum ama böyle okulda ulu orta yapabilecekleri şeyler değil okul dışı elbette vardır. Olsa bile sık rastlanacak durum değil.

Okul araştır oturduğunuz ilçede iyi bir meslek lisesi vardır ama üniversitede oku mesleğe gitsen bile, üniversite okursan o diploma sana avantaj kazandırır eğer diyorsan meslek istemiyorum Anadolu ve fen lisesi istiyorum onlara git onlarda gayet iyi ve güzel mesela Ankara erman ılacak diye bir fen lisesi var adı böyleydi galiba okul çok güzel iyi ve güzel okul, sen şimdi LGS'den 450 üstü alırsan meslek liseleri ve çok iyi ve güzel orada okursan direkt işin hazır oluyor ama biz sormuştuk neredeyse fullemen gerek maksimum 5 yanlış istiyorlardı.

Hocam durumu babamla konustum bana meslek liselerinde cok dirzo oldugunu soyledi benim tercihim oldugunu ama burada iyi yer olmadıgını soyledi beraber baktık en fazla 250p alan yer vardı o yüzden bana gore en mantikli karar 450 küsur alıp kalanını akışa bırakmak gibi duruyor o yüzden derslere devam edeceğim hocam.

Evinize yakın iyi bir okul yoksa yatılı liselere bakın güzel bir lise bulabilirsin

Aklına ne koyduysan ondan git zaman her şeyi gösterir, OBP ile alan liselerde var kendin bilirsin tercih zamanı açarsın konu yardımcı oluruz.

Hocam yatılı düşündüm ama ben yatılı yapamam gibi geliyor cunku ben cok asosyal bir cocugum 5 6 arkadasimla disari cikiyorum sadece falan hem annemlerde cok sıcak bakmiyor hem ana evi candır ya zaten yaslanacaklar gidecekler bir de benim hasretimi cekmesinler daha gencim cocugum.

Simdi masa basindayim derste iyi forummlar hocam.

Sosyal biri olmana yardımcı olur belki de gitmek. Hem ileri de üniversite için başka bir şehire gitmen gerekirse şimdiden alışmış olursun ailenden uzak yaşamaya. Evinin yakınında iyi bir lise yoksa yatılı bir liseye gitmek daha mantıklı bence ama karar senin yine de. İyi çalışmalar bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…