LGS önemli bir sınav mı?

akademik bir kariyer istiyorsan önemli bir sınav

YKS İçin lise çok çok kötü değilse o kadar kötü değil, bana kalırsa 85 OBP'li bir Anadolu lisesi gayet iyi ve yeterli çevre sende biter bazı şeylere hayır demeyi bilmelisin bunlardan kaçmak çözüm değil.

Anadolu çok tavsiyem değil özellikle de devlet okullarında yanlış anlama ama tecrübe ettim eğitim şartları benim gittiğim okulda berbattı yani ciddi anlamda orada sınıf mevcudu 34'tü değil ders dinlemek kendi sesini zor duyuyorsun meslek liselerinde de benzer durum var yani kimseye özel okula gidin orası iyi demiyorum ama ben bahsettiğim okulda sınıfta kaldım eğitim şartları uygun değildi öğretmenler ders anlatmıyordu bu yüzden daha sonrasında özel bir meslek lisesine kayıt yaptırdım eğer hedefin varsa mtal (mesleki teknik Anadolu lisesi) yani normal adıyla meslek lisesi tavsiye ederim o filmlerde falan gördüğünüz gibi bir yer değil onlar eskidendi bazı kötü okullar hariç diğerleri gayet iyi hem sizi mesleki açıdan hazırlıyolar hem de mezun olduğunda sadece kültür dersleri ile okuldan ayrılmıyorsun bunu geliştirip üniversite kazanırsan orada öğrendiklerininde faydasını görürsün ama Anadolu'dan mezun olursan mecbur üniversite kazanman lazım yoksa kolay kolay bir şey olamazsın anladığım kadarıyla sayısalında pek iyi değil galiba yine derslerine çalış ama eğer hedefin meslek hedefin varsa orasını tavsiye ederim ben yazılımcı olacağım mesela yazılım bölümü okuyorum kendimi bu alanda ilerlettim sende buna göre kendine bir yol çizebilirsin kendini geliştirmen ve başarıya ulaşman dileğimle
Saygılarımla...

Güzel bir liseye gitmeni tavsiye ederim 12.sinif bir abin olarak çok çektim liseden.

20 yaşındayım. Anadolu lisesi çıkışlıyım ve ilk LGS sınavına girmiş birisiyim. Bak kardeşim 9 Eylül üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Düz Anadolu lisesinden çıktım. Başarılı olmak için başarılı yerlerden gelmek yeterli değil. Ne yaparsan yap hangi liseye gidersen git başarı sana gelmeyecek. Her zaman sen başarıya koşacaksın. Düz bir Anadolu lisesi veya bir proje lisesi hangisi olursa olsun sen kendini geliştirmezsen ne iyi bir üniversite ne de iyi bir lise kazanırsın. LGS de iyi bir başarılı yakalamanı iyi bir liseye gitmen için değil, temelini sağlam tutman için tavsiye ederim. Aileler her zaman fazla baskı yapar çünkü genelde yaşamak istedikleri hayatı bize yaşatmak isterler. Bu yüzden aileni fazla takma kafana. Sen sadece hayaline hedeflerine odaklan. Hayatının devamında başarılar dilerim.

Şu an meslek lisesinden yazıyorum ve cidden her geçen gün diyorum ki LGS'ye keske çalışaydım çünkü cok keko var herkes bir kızı tavlama peşinde dersleri dinleyemiyorsun bazen hoca herkese sıfır veriyor ya da disipline veriyor sen bir şey yapmadığın halde sende yanıyorsun cok konusuluyor derste ders işlenmiyor hoca bazen serbest bırakıyor dayanamıyor sana tavsiyem LGS'ye çalış iyi bir liseye git umarım istediğin liseye gidersin başarılar.

Diğerleri de gayet güzel bahsetmiş ama yine de kendim bir tavsiyede bulunayım. İyi bir liseye gidince her şey çok iyi olacak ya da kötü bir liseye gidince her şey çok kötü olacak gibi bir kesinlik yok. Kötü okullardan çok iyi derece yapanlar da gördüm tam tersinde de. İstediği kadar iyi bir okul olsun sen çalışmadığın sürece fark etmez. Ama çevre cidden çok önemli. Çalışmayı pek seven biri olmama rağmen çevrediklerden dolayı epey çalıştığım oldu yks dönemi. Ailene de çok takılma, sınav dönemi böyle gerginlik olur sonrasında gülerek hatırlarsın bunları.

Sınav her şey değildir ama iyi yapmak her zaman avantajına olur.

Güzel kardeşim öncelikle ben daha geçen sene LGS'ye girdim ve şunu söyliyeyim çalışırsan 0 zorlanmayla tam puan alırsın. Yalnızca düzgün test çözmek ve kitap okumak lazım. Ama ortaokulun kıymetini bil çünkü lise orası kadar güzel değil.

Daha 9. sınıf çocuk insanlarla Kardeşim diyerek konuşuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…