LGS sabahı ve öncesinde ne yapılmalı?

HobaPrime

Hectopat
Daha fazla  
LGS denemelerinde genelde 460-480 arası yapıyorum, bu 2 haftalık süreçte ne yapayım dersiniz? Normalde çok çalışan bir öğrenci değilim ve hedef namık Karaman'cı fen lisesi. LGS sabahı kahve falan içeyim mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

LGS denemelerinde genelde 460-480 arası yapıyorum, bu 2 haftalık süreçte ne yapayım dersiniz? Normalde çok çalışan bir öğrenci değilim ve hedef namık Karaman'cı fen lisesi. LGS sabahı kahve falan içeyim mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Her sabah nasıl başlıyorsanız o şekilde başlayın. Sınav sabahı farklı bir şeyler yemeyin.

LGS sabahı her zaman nasıl kalkıyorsan, kahvaltı yapıyorsan öyle yap. Bir değişikliğe gitme. Ayrıca LGS'den önceki gün ders çalışmayıp kafanı dinlendirmeni ve motivasyon yapmanı öneririm.

Sınava kadar kahvaltı düzenini pek değiştirme,sınav günü riskli şeyler tüketme.Kahve içebilirsin erken kalkmaya alışık değilsen,eğer az kahve içen biriysen daha da etkili olur.Stres yapma yeter denemelerin iyi gibi.Ayrıca telefona fazla bağımlı olma en azından son hafta.

Bana kalırsa son 2 3 gün dinle sadece biraz konu tekrarı yap sabahında ise hafif yiyecekler ye özellikle mideni bulandırmayacak ya da mideni rahatsız etmeyecek şeyler ye her gün nasıl başlıyosan başla bu o kadar da hayati bir sınav değil unutma o yüzden fazla strese gerek yok şimdiden başarılar.

480 alan biri olarak lgs sabahı ve öncesi yaptıklarım: Cuma günü kütüphaneye gittim şart değil ama prova gibi iyi bir yer. Orada lgs çıkmışları ve deneme çözmüştüm. Çok da bir çalışma yapmamıştım. Cumartesi ise boş geçmeni tavsiye edebilirim. Kafanı dinlendir ailenle sahile gidebilirsin. O gün makaralar konusuydu galiba aklıma bir soru takılmıştı fen hocam beni sakinleştirmişti sağolsun :) stres olmamalısın. Benim burda bu yaptığım hataydı. Zaten tüm sene boyunca bilgiler öğrendin bu güne kadar öğrendiklerin sana yetecek. Son gün çalışmaya gerek yok. Ondan sonra erken yattım uyku problemi çekmedim. Lgs sabahı oldu kahvaltıda yumurta yemiştim özellikle aşırı karbonhidratlardan kaçındım ekmek yemede sorun yok ama poğaça vb. yeme bence. Ondan sonra ya türk kahvesi yada filtre kahve ama çok ağır olmayan bir kahve içtim. Sana da öneririm ama çok ağır olmasın. O da bitince bir zemzem suyu shot attım. Sınav yerine doğru gittik orası tabii insan dolu çok geçmeden kimliğinle birlikte ailen seni yolluyor. Okulun içine girdiğinde yerine git peçeteni, suyunu, kalemini koy. Bunlar önemli burnun falan akar rahatsız etmesin. Sonra ihtiyaçlarını gider. Sınav anı gelince hoca dağıtmaya başlıyor. Ben o arada sorulara da baktım ilk başta bir zor geldi tabii heyecanla ama sonra kolayca yaptım önemli olan dikkatli okuman. Işıkları açtır ve sıran sallanıyor mu diye kontrol et sınav başlamadan. Sözel arası ailem bana muz getirmişti galiba. Onu aldım hemen içeri arkadaşlarınla konuşma (varsa) ihtiyaçlarını gider. O güneşte sakın durma. Sınavı bekleyeceksin sonra sayısal bitti gitti. O sınav bittiğinde çok iyi oluyor ama sonuç ne olursa olsun bitti diyorsun yani. Sana bir tavsiyem daha çok da kafanda büyütme normal bir sınav yani yazılı gibi denemeden farksız hatta denemeler daha heyecanlı. Umarım yardımcı olmuşumdur başarılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı