LGS senesinde kafa dağıtacak şeyler nelerdir?

AdnanMer

Decapat
Daha fazla  
LGS hazırlanıyorum ama her zaman ders bir aradan sonra sıkmaya başlıyor. Okullar açılınca kursa gideceğim ama yazın evde sıkılınca ne yapacağımı bilmiyorum. Elimden geldiği kadar oyun oynamamaya çalışıyorum ayrıca sporda yapıyorum ama sıkılıyorum. Önerebileceğiniz şeyler var mıdır?

ben Enis Kirazoğlu'nun Bannerlord serisini izliyordum. Tam da yayınlandığı dönem benim lgs dönemimdi. Onu öneririm bir kerede izlemek yerine araya günler koyabilirsin. Çok oyalamaz ama gittiği kadar işte.

Sosyal medyayı azalt. Oyun oynama. Günlük 3-4 saat mat-fen-TR soru çöz. 480puan bu şekilde aldım ben 2022 LGS'de.

Oyun oyna, arkadaşlarla dışarıda takıl, yürüyüş vs de yapabilirsin. Sosyal medya kullanmanı çok tavsiye etmesem de zaman öldürmek için kullanabilirsin. (Yatmadan önce veya sabah)
Stres atmaktan ziyade ders, deneme vb. şeyleri çok kafana takmazsan daha iyi olur. Gerçekten stresli olmana değecek kadar önemli değiller.
Ben bu şekilde yapmıştım.

Sosyal medyayı azalt. Oyun oynama. Günlük 3-4 saat mat-fen-TR soru çöz. 480puan bu şekilde aldım ben 2022 LGS'de.

Hiçbir sosyal medya hesabım yok ve ayrıca bütün oyunlarımı sildim ve günde 100-150 soru çözüp 3 saat konu anlatımı çalışıyorum ama okul başlayınca bunları arttırmayı düşünüyorum ama hem işime yarayacak hem de beni mutlu edecek bir aktivite lazım bana.

Erken başlamışsın biraz. Hedefin ne kadar yüksek olursa olsun bu denli erken başlamak 2. dönemde bunalmaya sebep olabilir, en azından okullar açılana kadar biraz tatil yapsanız daha iyi olur. Zaten yoğun bir sene olacak.

Stresimi azalttım ama arkadaşlarımda köyde ve tatil sonu dönecekler yarıca sosyal medya ve oyun gibi şeylere hem ailem hoş görmüyor hem de ben öyle şeyleri sevmiyorum. Yürüyüş yapsamda İzmir'de yaşıyorum banyoya girmekten su faturası çok fazla oluyor hani bilgisayardan hem eğlendiren hem de işime yarayacak şeyler lazım bana.

Peki birazcık oyun oynasammı hani günde 1 saat falan.

Müzik dinlemek olabilir LGS döneminde o tempoda benim stresimi alıyordu.

Önceki mesajda da belirttiğim gibi oyun oynayabilirsin. Bağımlılık derecesine gelmediği sürece sıkıntı olmaz. Ders yapmana engel olmadığı sürece zararı olduğunu düşünmüyorum.

Hedefin nedir bu arada? Bu kadar ciddiye aldığına göre iel falan olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…