LGS sınavı için tavsiyeler

rickrollin

Hectopat
Yer
Asgard
Daha fazla  
Merhaba, bu yıl 3 gün sonra LGS sınavına gireceğim. Tüm yıl boyu çalıştım ama şu an hiç stres yok, iyi mi kötü mü bilemedim. Daha önce girenler neler yaşadıklarını ve sınav esnasındaki tavsiyelerini söyleyebilirler mi?

Deneme puanlarım 440-470 arası değişiyor. LGS'de de bu civarda mı alırım?

Ayrıca benimle birlikte girecek tüm 8. sınıflara başarılar diliyorum şimdiden

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka bende bu sene giriyorum, emin ol lgs sınavı okulda aldığımız denemelerden daha kolay olacak diye hissediyorum. Çünkü normal aldığımız sınavlar normal müfredat seviyesine göre ayarlanırken LGS sınavı pandemi etkisiyle konu azaltımı, dil bilgisi çıkmaması, kolay sorulması gibi etkenlerle daha rahat geçecek diye tahmin ediyorum, rahat ol bir sorun çıkarsa da hayatın sonu değil, üniversite zaten dönüm noktası, bende hiç çalışmadım nerdeyse ama 450-440 bekliyorum çünkü sınav puanlarım da aynı

1- Stresli olmaman iyi. Ben okulun onunde herkes heyecanlanirken tabiri caizse mal gibi durdugum icin ailem eglence amacli dalga gecmisti, "Umrunda degil" gibisinden. Ama sakin kalip stres yapmadigim icin iyi yapmistim. Streslendigini hissedersen su icip 10 saniye falan gozlerini kapat, zihnini dinlendir.

2- Inan bana deneme puanlari hicbir seyi ifade etmiyor. Ben girerken hem ornek sorular, hem de calisma sorulari gibi bir sey yayinlamislardi. Hatta her İl Milli Eğitim Müdürlüğü kendisi yayinliyordu. Umarim bunlari cozup hatalarini analiz etmissindir.

Tüm yıl boyu çalıştım ama şu an hiç stres yok, iyi mi kötü mü bilemedim.

İyi bir şey, bende de böyle olmuştu.

Daha önce girenler neler yaşadıklarını ve sınav esnasındaki tavsiyelerini söyleyebilirler mi?

Herhangi bir kol saati takmayın, az kalsın sınava giremiyordum. Sınav esnasında sakin kalmanız yeterli olacaktır.

Deneme puanlarım 440-470 arası değişiyor. LGS'de de bu civarda mı alırım?

Açıkçası ben denemelerde 250-300 arası yapıyordum ama LGS'de çok şaşırtıcı bir şekilde 360 almıştım, yani beklediğinizden çok düşük veya da çok yüksek alabilirsiniz.

Çalışmadan nasıl o puanları aldığını anlatsana Kolay olması kötü ama çalışmayan da yüksek alır.

Sözel olarak geçen sene pek zorlanmamıştım sınavda. Fakat sayısal bölüm daha çok bilgiden öte anlama becerisi gerektiriyor, soruları zor değil birazcık anlaşılmaz olduğunu söyleyebilirim

Açıkçası ben denemelerde 250-300 arası yapıyordum ama LGS'de çok şaşırtıcı bir şekilde 360 almıştım, yani beklediğinizden çok düşük veya da çok yüksek alabilirsiniz.
Umarım düşmez puanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…