LGS sonrası bölüm seçme

Uğur çelik

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu sene LGS'ye girdim kötü geçti denebilir Türkçe ve fen tüm puanımı yedi matematik ortayı diğer dersler iyiydi ama Türkçe ve fen çok puanımı yedi 250 aldım evet çok kötü bir puan önümde 2 seçenek var bunları sayayım 1.cisi sağlık askerde yüksek rütbeli bir yakınım askerlikte sağlıkçıya ihtiyaç var dedi yani sağlık seçersem askerlikte iyi bir konum elde edebilirim önü açık ve sosyal bölümü öncelikle benim tarihim iyi çoğrafyam da iyi denebilir seviyeme göre sosyal bunları içeriyor tarih öğretmeni olmak istiyorum ama o işte çok işsiz atanamamış öğretmen var önü kapalı hangisini seçmeliyim yardımlarınızı bekliyorum.

Ne yaparsan yap iş bulma olayı çok sakat zaten sen içinden geleni yap.

LGS'den sonra bölüm seçimi yapılmıyor? Bölüm seçimi 10.sınıfta seçilip 11.sınıfta başlıyor bizde öyleydi yani normal bir devlet okuluna gidiceksin 250 puana puanlı okul yok diye biliyorum ona göre 10.sınıfta sana mf tm sosyal bölümleri verilecek onlara göre seçip giriceksin.

Bölüm derken okuması gereken lise ve sonrasında edinebileceği mesleği düşünmüş sanırım.

Artık 9. sınıfta alan seçiliyor diye biliyorum. Yanlışsa düzeltin.

Vay be ben de 245 aldım neyse hayat bitmiyor düşük bekliyordum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam LGS'ye girmişsin şuan sadece lise tercihi yapabilirsin. Üniversitede okuyacağın bölümün tercihini şimdiden yapamazsın. Alan seçmekten bahsediyorsan 10. Sınıf 2. Dönem oluyor o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…