LGS Sonuçlar Nasıl?

%13ün üstünde ise hemen üzülmenize gerek yok. Yüzdeliği 1, 2 olanlardan kolejlere burslu olarak gidenler çıkacak. Bu sefer yüzdelik %15e genişler. Tercihleri iyi yapın
Bence düz hesap düşünürsek çoğu kişi (yüzdeliği iyi olanlar) Robert, San Josef, İtalyan, Avusturya, Eyüboğlu, Bilfen gibi liselere yerleşecek. 10.000 içinden en az 2.000 kişi böyle yapabilir bence.

Pendik civarında nerelere girebilirim Fatih Anadolu?
Olabilir.
Yüzdelik dilimimin yettiği okullara girerken sıkıntı çekmem gibi geliyor. Sizce daha iyi liseye gitme şansım var mı ? Varsa dilimi ne kadar oynatmam lazım yazmam için ?

Neyseki çevremizdeki eş dostta bana yakın puan aldığı için azar yemedim . Ortaöğretim puanlarım yüksek. Yakındaki Anadolu lisesine gitmeyi planlıyorum.

Ben son TEOG sınavına giren öğrencilerden biriydim. Yani şu an 10. Sınıfa geçen bir öğrenciyim.
Benim TEOG yerleştirme puanım 494,8890 idi.
Yüzdelik dilimim de tam olarak hatırlamamakla birlikte sanırım 0.47 civarındaydı. Örnek olması için yazıyorum bu değerlerle şehrimdeki en iyi devlet okulu olan, 120 kontenjanlı Erbakır Fen Lisesi'ne sondan 4. Sırada girmiştim. LGS'nin TEOG sınavına göre zor olduğunu göz önüne alacak olursak %1 ya da %2 dilimindeki öğrenciler benimki gibi iyi okulları kazanabilirler bu sene. En azından ben öyle tahmin ediyorum. Herkese eğitim hayatında başarılar.

Diğerlerinde hazırlık yok mu ? Cağaloğlu olursa ona gitmeyi düşünürüm.
İstanbul`da yaşaman hem bir şans, hem de bir dezavantaj. Ülke genelinde yanlış bilmiyorsam 11 hazırlık veren lise var. 7`si İstanbul`da. Ama bunu sen istiyorsan başkası da istiyor. İyi değerlendir.
İstanbul:
1- Galatasaray
2- İEL
3- Kabataş
4- Kadıköy Anadolu
5- Cağaloğlu
6- Hüseyin Avni Sözen
7- Haydarpaşa
8- Vefa
Ankara Atatürk Lisesi, İzmir Cihat Kora, Balıkesir Sırrı Yırcalı. Biraz kısıtlı geldi bana.
Vefa konusunda sanırım en düşük puanlısı o. Ama hazırlık için gidilir. Şahsen ben giderim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…