LGS tercihinde kararsız kaldım

atalay10

Centipat
Daha fazla  
Ben şimdi yazılım okumak istiyorum, yaşadığım ilçede 3 tane var ben ikisini seçtim diğerini seçmedim. Diğerinin puanı düşük ve sokaktan adam toplar gibi herkesi alıyolar, çevresi de kötü. Şimdi bir tane puanı yüksek Anadolu lisesi var 3.'de onu seçsem mi diyorum ama düz lisede istemiyorum. 3 tane en az seçmezsek açıkta kalabiliyormuşuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şimdi yazılım okumak istiyorum, yaşadığım ilçede 3 tane var ben ikisini seçtim diğerini seçmedim. Diğerinin puanı düşük ve sokaktan adam toplar gibi herkesi alıyolar, çevresi de kötü. Şimdi bir tane puanı yüksek Anadolu lisesi var 3.'de onu seçsem mi diyorum ama düz lisede istemiyorum. 3 tane en az seçmezsek açıkta kalabiliyormuşuz.
Puanın seçtiğin meslek liselerine yetiyorsa için rahat olsun. Ama o okullara giremezsen 2. tercihlerde çoğu okul dolmuş olacak. O zaman kötü okullara kalabilirsin.

Yazılım için okula gerek yok.
Aklıma hemen şu geldi:
Adsız.png

Benim fikrimce Anadolu lisesine git 4 yıl düzenli biçimde derslerini götür daha sonra üniversitede Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği. Matematik Mühendisliği(en favori bölümüm araştırmanı tavsiye ederim) bölümlerinden birini oku. Çünkü eğer düz lise değilde meslek lisesi seçersen meslek dersleri ağırlıkta olduğu için temel derslerini aksatabilirsin ben sağlık meslek lisesi mezunuyum bizzat yaşadım bunları tercih sana kalmış yolun açık ve aydınlık olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı