LGS'de başarılı olmak için nasıl çalışılmalı?

Hadi bakalim, ya basaracagim ya da basaracagim. Baska sansim yok.

@729024 kaynak onerebilir mjsin? Ogretmenlerim nitelik, okyanus, Sinan kuzucu falan oneriyor.

7. Sinif konularini tekrar etmeyw gerek var mi?

Biraz heyecanliyim, cok soru sorup sizi yoruyorum kusura bakmayin.

Ben 2022'de 480 puan aldım. Her sene soruluyor bu tavsiyeler ve verdiğimiz tavsiyeler pek de işe yaramıyor. Yine de ben kaynak önerisi ve nasıl çalışılcağı hakkında bilgi vereyim:

1- En önemli ve en çok puan değeri olan ders matematikti. Ondan sonra fen ile Türkçe oluyor. Diğer 3 ders 1 puan değerine falan sahip olduğundan çok az çalışmayla halledebilirsiniz o dersleri. Çoğu öğrenci benim yılımda ve her zaman olduğu gibi matematikte çok zorlanıyor. Bu yüzden zaten benim gibi sayısal kafadaki adamlar bu sınavda çok öne geçiyor. Eskisi kadar matematik zor olmasa da puan değerlerinin pek de değiştiğini düşünmüyorum.

2- En çok işime yarayan kaynak Sinan kuzucu oldu. LGS'ye en benzer de oydu. Sınava girdiğimde hiç karşılaşmadığım soru yoktu fakat en benzeri de oydu. Okyanus Yayınları'ndan Master kitabı ile gama Fenomen'i de öneririm. 3 tane matematik kitabı bitirirseniz gayet işinize gelir. Aşırı kitap falan almayın. Türkçe ile fenden de 2 adet alsanız yeter. Diğer derslerden 1 tane alsanız da almasanız da sorun yok.

3- 2. Dönem sürekli branş deneme çözdüğümden konuları hiç unutmuyordum. Branş deneme kesinlikle öneririm. Zaten sarmal şekilde ilerlediğinden 20'lik branş denemenin 2. dönem 10 tanesini falan çözebilecek durumda oluyorsunuz.

4- 1. dönem neredeyse her hafta deneme oluyorduk. Ortaokulunda böyle bir fırsat varsa asla kaçırma. Ayrıca ben 2. dönemin sonlarında ayrıca çok fazla deneme çözüyordum.

5- Konu anlatımı videoları ile boş zaman harcama. 8. sınıf konuları hiç de anlaşılması zor konular falan değil. Dersi derste dinleyen hemen soru çözümüne geçebilir.

6- Oyun konusuna gelirsek ben oyunları çok sevsem de 8. sınıf boyunca neredeyse hiç oyun oynamadım. Şu an oynuyor muyum, dibine kadar da oynuyorum. 1 yıl oyun oynamamak hiçbir şey değiştirmez hayatınızda hocam. 1 yıl içerisinde zaten aile baskıları, dershane, okul baskısı falan derken oyun oynamaya çok da vaktiniz olmayacak.

Dersi dinlemeye calisiyorum, neden konu anlatimi izlememeliyim? Partikül Matematik falan izliyorum genelde.

Deneme icin hangi yayini onerirsiniz?
Okulda Ata, Fenomen, Mozaik, Muba vb. oluyordu.

Kitaplari simdi mi alayim sonra mi? Para konusunda sıkıntı yok.

Dersi dinlemeye calisiyorum, neden konu anlatimi izlememeliyim? Partikül Matematik falan izliyorum genelde.

Deneme icin hangi yayini onerirsiniz?
Okulda Ata, Fenomen, Mozaik, Muba vb. oluyordu.

Bize de bunlar oluyordu. Ãnlüler Karması Ãnlüler Karması 2024 LGS Genel Deneme 10 Yayın 10 Deneme Fiyatı, Yorumları - Trendyol Bu ünlüler karması çok güzel deneme. Ben de bu yıl TYT'sini alabilirim belki eğer varsa. Onun dışında sinan Kuzucu'nun kaynaklarını bence sınava çalışan herkes almalı. Ders konusunda da çok fazla insan sabahtan akşama kamplar onlar bunlar izleyip zaman kaybettiğinden ben öyle dedim. Benim yazılı falan dışında neredeyse hiç internetten konu anlatımı izleme ihtiyacım olmadı. Konu anlatımı izleyecekseniz bile bence bu 1 izle 5 çöz dengesinde falan olmalı. Abartılmamalı.

Yaziliya calisirken abartiyordum ciddi anlamda, tekrar etmek yerine 1 saatlik video izliyordum.

Her gün kitap oku, 10 sayfa ise 10 sayfa 100 sayfa ise 100 sayfa fakat anlayarak oku. Eksiklerini kesinlikle erteleme. Oyun konusunu bırakarak değil azaltarak da çözebilirsin. Yüzde 3'lük dilim zor değil, stres yapmana gerek yok.

Ayrıca konular bittikten sonra önceki yıllarda olan sınavların sorularını çözmeyi unutma. Hatta 15 tatilde sadece ilk dönemin dahil olduğu (sanırsam 2020 ve 2023) sınavları çözebilirsin.

Okyanus fen için iyi. Sinan Kuzucu'nun denemelerini alırsınız 2. dönem çözmeye başlarsınız yavaş yavaş. Genel olarak hız yayınları iyidir.

Ayrıca bu sene son seneniz bundan sonra herhangi bir boşluğunuz olmayacak yani iyi değerlendirin sıkmayın kendinizi.

Benim bildiğim güzel kaynaklar olarak;
Sinan Kuzucu (türkçe-paragraf)
Spoiler, (matematik Branş Denemelerini çözüyordum)
Okyanus (Fen)
Hız Yayınları (paragraf)
Bu dördünden soru çözdüm, güvendiğim tecrübeli öğretmenler bunları öneriyordu.

Ayrıca stres yapma bu çok önemli. Dünyanın sonu değil, benim abim hiç sallamazdı okulu, LGS'yi, çok yüksek bir not almadı, meslek lisesine girdi (uçak bakım teknisyenliği) güzelce eğitimini aldı, hocaların sevgisini falan da aldı ve henüz üniversite okurken hocası sayesinde işe girdi ve şuan çalışıyor, gayet iyi de maaşını alıyor.
Sen asla saygıda kusur etme hocalarına, sevgilerini kazan onların. İleride işe girmenize falan yardımları dokunabilir. Yardımları dokunmayacak olsa bile yine de saygılı ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…