LGS'de başarısız oldum

Nergiee

Centipat
Arkadaşlar LGS'ye girdim ve 377 puan aldım. Biliyorum kötü puan aileme hala söylemedim. Çok baskıcılar normalde hedefim yüksekti bu puan gelince yıkıldım. Ve çalışmıştım zor şartlar altında olsam bile. Mesela zor şart ne diye sorarsanız benim odam çok küçük iki kolunuzu uzatsanız o kadar yer var yani bayağı küçük. Benim odamda çalışma masası yok ve yerde otura otura ders çalıştım bir şeye yaramadı. Hep özenirdim masası olanlara keşke benim de olsa diye. Maalesef ki olmadı. Ve test kitabım azdı 15 kitabım falan vardı. Millet 100 kaynak çözüyor ben 15 kitapla kazanmayı düşünüyorum.

Annem ilk 3 ay test kitabı almadı ve bu yüzden geride kaldım. Onları zorlayarak aldırdım o 15 kitabı ve babam beni azarlamıştı. Ağlayarak gittim kırtasiyeye sonra ellerim kopa kopa hepsini taşıdım. Sonra annem sen onları bir çözme ben sana gösteririm falan diyordu. Stresle mücadele ettim hatta sinirlerimde hasar oluşmuştu sırtıma iğne batıyormuş gibi his yaşadım o dönem boyunca kimse önemsemedi. Komşu çocuğu 455 almış benimle kıyaslıyor ben puanı onlara söylemedim ama 300 falan almıştır diyor ailem bana. Arkadaşlar OBP 97 çok korkuyorum kötü liseye gideceğim diye zaten ortaokul boyunca dışlandım ve tuvalete gidip ağlardım hatta sınıfta bile ağlardım. Nedenini bilmiyorum psikoloji gidik tabii. Lisem kötü geçerse ne yaparım bilmiyorum. Arkadaşlar artık hedefim YKS oldu ama az kaynak alırlarsa ne yapacağım yine aynısı olur. LGS'yi kazanamama sebebim az soru tipi görmekti. İnternetten çöz demeyin çözdüm de ne oldu yine aynı durum odak problemi yaratıyor ekran. Bir de fakirim öyle çok derdim var ki hepsini size anlatamıyorum bile.

Yani hayat hikayemi anlatsam bitmez. Zaten hayatımın yüzdesi söyle %5 mutluluk (küçük şeyler tabii mesela beni bir çikolata bile mutlu eder) %95 dert, kaygı, stres, mutsuzluk, fakirlik, yalnızlık bu konuyu üç defa yazdım hiçbiri de kabul olmadı herhalde tavsiyeleriniz var mı? Okuduğunuz için teşekkür ederim.

LGS önemli bir sınav değil, obp iyiymiş zaten ortalama bir anadolu lisesine gidersin her türlü.

Bende bu sene lgsye girdim oturduğum yerden 345 aldım liseye obp ile gireceğim. Öncelikle üzülme ailen hatalı aldığın puan 377 çok kötü bir puan değil ve senin obp 97 yani obp ile iyi bir liseye gidebilirsin.

Kafanı Dağıtmaya çalış kötü bir liseye gitme ihtimalin yok

LGS'yi ciddiye almaya gerek yok bu kadar, ki zaten 97 OBP ile kötü bir liseye gitmezsin merak etme. Ben 290 aldım güldüm geçtim ne de olsa ortalamam yüksek.

Her şeyi bu kadar takarsan çok yaşamazsın, gül geç benim gibi, 3 günlük dünya zaten. Yaşamaya, hayattan zevk almana bak.

Dostum endişelenmene gerek yok dünyanın sonu değil bende sana benzer şeyler yaşadım ailem benim de çok baskıcıydı LGS senemde bende her gece düşünürdüm beni sevmiyorlar diye. Annem hep bana kizardi başka şeylerle ilgilendiğimde ders çalışmadığım için. Benim LGS yüzdeliğim %17 falandı yani anlayacağın gibi kötüydü bende OBP puanıyla girdim benim de OBP puanım 97,50 falandı iyinin bir kötüsü liseye gittim peki pişman miyim çalişmadigim icin hayır, çünkü hayatimda edimdiğim en kafa insanlarla arkadaş oldum hatta hayatimi düzene soktum onlar sayesinde. Senin OBP puanın güzel yani endişelenmene gerek yok güzel bur yere yerleşirsin iyi kötü. He iyi liseye yerleşmişsin he kötü liseye ikisinin de arasinda çok fark yok asıl olay sende bitiyor.
Mesela ben LGS senesi 7 net dalan yapmiştim LGS de ama 9.sınıfta denemelerde şu an fulluyorum matematiği. Yani dert etmede gerek yok.

İşte kötü olan lisedede aynısı olacak Lgsde çalışmıştım hemde ağlaya ağlaya. Herkes yüksek almış. Lisede çalışamayacağım nedeni ailem bana karşı hiçbir şey yapmadı okuma imkanı sunmuyorlar. Test kitabı almıyorlar. Yksde de aynısı olacak emin ol 4 sene sonra görüşürüz sonucumu görürsün.

İyide ben şunu anlamadım ailen sana niye okuma imkanı sağlamıyor hani çok varlıklı bir aileseniz ya da Babanın/Annenin fabrikasımı var da seni bilerek okutmak istemiyorlar? Eğer gerçekten böyle bir şey yaşıyorsan bunu başka bir büyüğünle paylaş ailenle konuşsun.

Hayır aslında o kadar zengin olsam bende okumak istemem ama fakirim evde sadece babam çalışıyor ve hiç ihtiyacımız karşılanmıyor. Fakir olduğum için okumak istiyorum ama olmuyor. Ve ailemde konuşacak kimsem yok zaten konuşsam bile umursamazlar. Ailemi haklı bulurlar bunu anormallik olarak görmüyorlar şimdi ben ne yapmalıyım yks kazanaraktan ailemden uzaklaşmalıyım. Ama o da olmazsa ben ölüyüm mü.

LGS'den 254 aldmıştım ve yine de orta ayar Anadolu liselerine alıyorlar. Almazlarsa bile nakil ile almak zorundalar diyebilirim. Ben meslek lisesinden Anadolu'ya geçiş yapmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…