LGS'de fen lisesi kazanmak için ne yapmalıyım?

shirowo

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, bu sene 8. sınıfa geçtim ve LGS var. Dürüst olmak gerekirse şimdiye kadar çok az ders çalıştım, çalıştıysam da verimli geçmedi ne yazık ki. Matematiğim çok kötü, deneme sınavlarında 1-2 neti geçmiyor, fende 3 yanlış gibi, sözel iyi. Ne yapacağımı bilmiyorum ama bir şey biliyorum, kesin olarak fen lisesi kazanmalıyım, yoksa ailem meslek lisesine göndermeyi ve sanayiye vermeyi düşünüyor Fen lisesi kazanırsam da PC, monitör, masa, tamamen odamı yenileyeceklerini söylediler. Ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Geçen sene LGS'ye girmiş bir insan olarak. Fenin iyi. Sözel zaten dediğin gibi iyi. Ama matematik en önemlisi maalesef. Bir sözelci olarak matematiği hiç sevmem ama bu gibi sınavlarda seçici bu oluyor. Bol bol matematik çalış. Tabii diğer dersleri de salma. Sana tek önerim sınav anında kafan aşırı rahat olsun. Benim aynı senin gibi çalışkan arkadaşlarım vardı. Heyecan yüzünden benden kötü liselere gittiler. O yüzden sınav anında sakın heyecan yapma. Şimdiden başarılar

Bende 8.sınıfa gidiyorum aynı kader fen 1-2 yanlış sözelden 2-3 yanlış matematik 15 boş
Matematik 15 boş 7-8 net ile eş değer gibi. O yüzden boş bırakmaktan çekinmeyin. Ben çekinip salak gibi 3 boş bırakıp pişman oldum. Ayrıca matematiğe çalışın.

Dostum ben de lise 3. Sınıfım, zerre kadar sevmem matematiği, ama eğer matematiğin kötü ise bir test kitabı al. Her soru çözemediğinde formülünün ne olduğunu internetten aynı anda araştır. Soruları çözdükçe matematik aşırı kolay gelmeye başlayacak.

Ayrıca bu sene 4+4+4 sistemi yüzünden LGS'ye daha fazla kişi giriyor. Ayrıca matematik örnek sorularını çözün onlar işine baya yarar.
Peki senin bir lise 3 lü olarak bana ne tavsiyen var
(Not:Lise hazırlık öğrencisiyim.)

dediğin şeyleri deniyorum fakat olmuyor sevemiyorum

test kitabım var ve çözmeye çalışıyorum ama çözemiyorum işte video çözümüne bakıyorum yine anlamıyorum sonra da hiç çözesim gelmiyor. ve çabuk pes eden biriyim

İki sene önce girmiştim taktik vermek gerekirse soru üstüne yoğunlaşmaman daha iyi dersin kötüyse. Tüm sorulara bak yapabileceklerini anlarsın zaten onları yap gerisini boş bırak. Moralini bozma ve stres yapma sınava girmeden kaybedersin yoksa.

Ne yaparsan yap en önemlisi bana kalırsa sınavdaki heyecan yapma matematik zamanla gelişiyor çözebildiğin kadar çöz birde ilk konulardan az çıkıyor ben gecen sene girdim ful geometri sordular ben 2 kere hız denemelerinden ful çekmeme rağmen sınavda heyecan yapıp 7 lik dilime girdim kısaca özet heyecan yapma ful test çöz matematik zamanla gelişiyor diğer derslerini de matematik çalışıçağıım diye salma.Birde lise çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…