LGS'de ne yapılmalı?

Hocam Kazım İşmen Anadolu Lisesi ve Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi 97 OBP istiyor. Puanına bakılırsa güzel lise.

Okul okumanın hayrı mı var?
Allah aşkına yaşınız ve mesleğinizi söyler misiniz?

Vallahi benim çevremde hiç de öyle olmadı ama.

Devle okullarından bahsediyoruz. Sınıfta sesin çıkmıyorsa ve kendini ezdiriyorsan en iyi okula da gitsen zorbalanırsın.

Her ortam böyledir koleje de gitsen sesin çıkmıyorsa zorbalanırsın önüne geçemezsin. Ben LGS girmedim OBS 97 civarıydı imam Hatip'e gitmiştim ilk 2 sene imam hatip ortamı çok sarıyordu arkadaş ortamı çok sami miydi? Sonrasında diğer 2 sene çalışmam gerektiği için gene OBP ile alan Anadolu lisesie geçtim yaşadığım yerde çok alternatif var ama gene bir farkı yoktu. Lise seçimi o kadar da önemli değil ilerideki hedefine en yakın nasıl gidiliyorsa onu tercih etmek en mantıklısı.

Yoo, ne zorbalanması. Fen lisesinde okuyorum ve çevremdeki insanların %99'u hoşgörülü insanlar. Bakın iyi demiyorum, hoşgörülü medeni insanlar. OBP'yle girmişsin boş sallıyorsun şuan okullara. En iyi devlet okullarında, seçkin ve nitelikli devlet okullarındaki zorbalanma/ kötü ilişki oranı öteki okullara nazaran elbetteki çok daha az.

Okul okumanın hayrı mı var?
Akademik başarınız için lisenin sonuna kadar masturbasyon dışında bir şey yapmazsanız elbetteki hayrı yok. En patates liseden en patates üniversiteye geçip üzerine bir de üni de yatarsanız mâlum kaçınılmaz.

Ben onu kastetmedim okulun yararı yok ek olarak kendin bir şeyler yapmazsan bir şey olamazsın diyorum.

Ben onu kastetmedim okulun yararı yok ek olarak kendin bir şeyler yapmazsan bir şey olamazsın diyorum.

Oyun oynamak ek bir şeyler yapıyor sanıyorsan sadece vakit israfı ve eğlence ürünü ben yazılıma 15 yaşında girdim 25 yaşıma gireceğim o zaman LGS yoktu onun yerine farklı bir düzen vardı ben o sınavdan 415 yapıp şu an günümüzde %8 gibi yüzdelik ile girilecek bir liseye gittim sadece son sene adam gibi çalıştım ve 9 10 11 de haftalık tekrar yaptım 12 de sıkı çalıştım 80 bin yaptım ve şu an İsviçre de bir şirkette çalışıyorum üniversite de yanımdan çıkan çocuklar yazılımcıyım diye övünüyorlardı hepsi şu an markette kasiyer çalışmayarak bir şey elde etmeye çalışan insan illa bir yerde tökezler bunu unutmayın önünüzde sınav varsa çalışın elinizden geleni yapın ananız babanız sizin için boşa çalışmıyor yoksa sizi sanayiye yollarlardı eşek gibi çalışırdınız o yüzden adam gibi çalışın bari güzel sonuçlar elde edin ileride başınız rahat olur şimdi OBP ile alan en iyi liseye git ne olacak ki en fazla ne olabilir adam gibi bir Anadolu lisesine gidin herkese iyi sosyaller.

Niye kendimiz bir şey yapmayalım ki? Okula armut piş ağzıma düş kafasıyla giden yoktur herhalde.

Aynen 6 saat armut piş ağzıma düş olmasın diye gidiyoruz.

Devle okullarından bahsediyoruz. Sınıfta sesin çıkmıyorsa ve kendini ezdiriyorsan en iyi okula da gitsen zorbalanırsın.
Saçma gelebilir ama okulda zorbalığa uğrama konusunda şehrin gelişmişliği ile ilgisi var, mesela Diyarbakır'da kolejde zorbalanma ihtimalin Eskişehir'de meslek okulunda zorbalanma ihtimalinden daha yüksek, yani her devlet okulu aynı değil gelişmiş yerlerde en kötü okula gitsen bile zorbalanma ihtimalin oldukça düşük, medeni insan sayısı fazla çünkü.

Obp ile alan okula puanın,
Puan ile alan okula obp nin hiç bir etkisi yok.

Obp ile alan okula puanın,
Puan ile alan okula obp nin hiç bir etkisi yok.
hocam aslinda oyle degil mesela sizin obpniz 99 felansa sinav notuna bakarlar yetmedi mi obpye bakilir normalde caliskanmis sinavda yapamamis diyip alirlar, ornekleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…