LGS'de net artırmak için tavsiyeler

Alpern38

Hectopat
Daha fazla  
LGS'ye yaklaşık 6 ay kaldı ve denemelerden 350-360 arası alıyorum, puanımı 440'lara çıkarmak için ne yapmalıyım? (dershane var)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapcağın tek şey konu eksiği bırakmadan tüm derslerden test çözmek yine de gayet iyi puanın bende dershaneye gidiyorum daha 300ü göremedim matematik ve fende kötüyüm şu an onlara çalışıyorum genel yeni nesil aşırı zorluyor yeni nesile nasıl alıştın?

Yapcağın tek şey konu eksiği bırakmadan tüm derslerden test çözmek yine de gayet iyi puanın bende dershaneye gidiyorum daha 300ü göremedim matematik ve fende kötüyüm şu an onlara çalışıyorum genel yeni nesil aşırı zorluyor yeni nesile nasıl alıştın?
Alışamadım aslında elimden geldiğince soru çözüyorum

Burada çalışma sistemini çok doğru bir şekilde planlaman gerekmektedir. Genel olarak en çok yapılan hatalardan biri konu tam yerleşmeden direk soru çözmeye başlamaktır. Aşamalı olarak yazıyorum.
1- Konuyu iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekmektedir. Her gün düzenli tekrar yapılmalıdır. Çok uzun sürmemelidir.
2- Kazanım odaklı sorular veya yaprak testler çözülmelidir.
3- Mutlaka LGS örnek sorular ve çıkmış soruları çözülmelidir. Aşağıda belirttiğim web sitesinde konularına göre ayrılmış olarak paylaşılmış oradan pdf haline ulaşabilirsin.
4- Kaliteli kaynaklardan soru çözülmelidir. Kaynakların isimlerin branşlara göre farklılık gösterebilir. O yüzden isim belirtmem çok doğru olmaz.
5- Evde bireysel olarak deneme sınavı yapmalısın. Burada süre tutarak hareket etmen gerekiyor. Zamanı doğru planlamalısın.
6- En önemlisi yapamadığın veya boş bıraktığın soruları mutlaka hocalarına sor veya çözüm videolarını izle
Bu aşamaları doğru bir şekilde uygularsan mutlaka yol alırsın. Matematik ile ilgili doküman ve örnek sorular için www.copurhoca.com sitesini önerebilirim. Oradan birçok içeriğe ulaşabilirsiniz.
Başarılar Dilerim.

2 sene önce girmiş birisi olarak sizi tek zorlayacak Sorular yeni nesil matematiklerdir. Diğerlerini hayli hayli yaparsınız. Çok güzel Matematik çalışın derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı