Merhaba arkadaşlar, açıklandı sonuçlar ancak yerleşemedim. Moralim çok bozuk, 3 okul yazmıştım. Benim OBP 85.4700 civarı.
1. okul 88 OBP.
2. okul 87 OBP.
3. okul 86.0402 evime en yakın olan.
Böyle yaptım tercihleri ancak yerleşemedim, ne yapmam gerek?
Bence ilk sıraya konunun en başında dediğin okullardan en düşük puanla almış olanı yaz, ikinci sıraya yazacağın okul sana kalmış istersen 76 olanı yaz. İstersen de daha iyi bir okulu son tercihinde ikinci sıraya yazmazsan 76 olanı yaz, ikinci sıraya 76 olanı yazarsan da meslek lisesini son sıraya yaz. 76 olandan bir tane bile nakille giden olsa zaten oraya ilk yerleşecek muhtemelen sen olursun.
Hocam 89 puanlık okula gittim dedi ki sen şimdi bir tane okulu kazan açıkta kalma dedi, Kasım'ın sonuna kadar nakil kontenjan olursa alınırsın dedi, ben şimdi hangi okulları yazayım yukarıda bayağı bir şey yazdım.
Hocam yukarıda yazdığımı okur musunuz ilk sıraya 76 okul ikinci 88 diğerine bir tane meslek yazacağım.
1 e 88 yazın 2 ye 76
Eğer 1 yazdığında kazanacaksan 2 ye yazdığında 1 gelmezse 2 net gelir zaten 3 e dediğim gibi 60 70 obp bi lise yazın ben olsam anadolu yazardım
Kararsız kaldım ikinizde farklı söylediniz meslek lisesi var 85 obp sağlık hanginizin dediği gibi yapayım? @MertYb@RoyalDolphin53
2 Anadolu 1 meslek olacak hocam 88 OBP Anadolu var 76 OBP Anadolu var 85 OBP sağlık meslek var, nasıl yapayım tercih aklımda bu okullar var 89'luk okul gittik dedi ki kasım'a kadar nakiller olur dedi onlara bak duruma göre alınabilirsin dedi.
Kararsız kaldım ikinizde farklı söylediniz meslek lisesi var 85 obp sağlık hanginizin dediği gibi yapayım? @MertYb@RoyalDolphin53
2 Anadolu 1 meslek olacak hocam 88 OBP Anadolu var 76 OBP Anadolu var 85 OBP sağlık meslek var, nasıl yapayım tercih aklımda bu okullar var 89'luk okul gittik dedi ki kasım'a kadar nakiller olur dedi onlara bak duruma göre alınabilirsin dedi.
Bende işimi garantiye alayım diyorum.
1. 76 OBP kayıt alanımda Anadolu.
2. 88 OBP komşu kayıt alanında Anadolu.
3. 85 OBP kayıt alanımda sağlık meslek.
Ben de aynı şekilde dedim ama sanırım anlatamadım. Bu arada bence yüksek puanlı olanı gidebilirim diyorsanız başa yazın. Tabii nakilde ilk tercihi komşu kayıt alanından olabiliyor ise.
Bence ilk sıraya konunun en başında dediğin okullardan en düşük puanla almış olanı yaz, ikinci sıraya yazacağın okul sana kalmış istersen 76 olanı yaz. İstersen de daha iyi bir okulu son tercihinde ikinci sıraya yazmazsan 76 olanı yaz, ikinci sıraya 76 olanı yazarsan da meslek lisesini son sıraya yaz. 76 olandan bir tane bile nakille giden olsa zaten oraya ilk yerleşecek muhtemelen sen olursun.
Öyle olmuyor işler eğer 76 lık kendisine çıkıcaksa açıkta kalmaz ona girer
Öğrendiğin bu arkadaşın obpsi 85 diğerinin 84 2 ye yazdı diye 1 yazsa çıkacağı halde 2 ye yazacağı için açıkta kalcak olan yok
Sistem obpye göre herkesi sıralar baştan alır
Nakil isteyenlerde sistem alttakine gitmeden önce size gider size çıkmayacaksa ona çıkmaz zaten.
2. Dekini 1'e alın.
Sağlık istiyor musunuz?
İstemiyorsanız YKS'ye çalışacağım diyorsanız 76'dan sonraki Anadolu'yu 3'e yaz.
Öyle olmuyor işler eğer 76'lık kendisine çıkacaksa açıkta kalmaz ona girer
Öğrendiğin bu arkadaşın OBP'si 85 diğerinin 84 2'ye yazdı diye 1 yazsa çıkacağı halde 2'ye yazacağı için açıkta kalacak olan yok
Sistem OBP'ye göre herkesi sıralar baştan alır
Nakil isteyenlerde sistem alttakine gitmeden önce size gider size çıkmayacaksa ona çıkmaz zaten.
Ben de aynısını söyledim. Ama galiba tam anlatamadım demek istediğimi. İki tane tercih tavsiyem var ilki OBP puanlarına göre: 88-86-76, ikincisi ise 88-76- meslek ya da Anadolu. Ben de aynısına katılıyorum.