LGS'den çekiniyorum

StepC

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.

10-15 gün sonra sonra okullar açılacak ve ben 8. sınıf olacağım. Başlıkta da yazdığım gibi açıkçası biraz çekiniyorum. Yaz benim için çooook hızlı geçti ve açıkçası yeterince çalışamadım. Ailem beni zorlamıyor ve açıkçası yapabileceğime inanıyorlar ve bende öyle düşünüyorum. Sadece okul sıkıntım var. Ben bir şeyin ciddiyetinin farkına varırsam öyle çok yardımda almadan halledebilen biriyim. Ama okuldaki çevrem (denirse) ve öğretmenler tarafından başkalarıyla karşılaştırılan biriyim. Aslında çekimserliğimin genel sebebi bu çünkü geçen sene bu durum ve denemeler yüzünden bayağı kötü bir sene geçirmiştim ama bunun sebebi de geçen sene haftalık en fazla 1-2 saat çalışmamdı ve çalışsam karşılaştırıldığım kişileri aşırı rahat geçerdim. Ve açıkçası bu seneki çekinmemde geçen senenin bıraktığı izler diyebilirim. Bu yazıda biraz içimi dökmek istedim ve bayağıda yazmışım. Bunu okuyup yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim💙

Normal çalış. Ülkedeki Anadolu'ların birçoğu aynı Galatasaray, kabataş dengi bir liseye gitmediğin sürece değişen çok bir şey olmayacak. Matematik gibi dersleri aşağılama ilk başta kolay sonra biraz zorlaşıyor.

@200749 size bir şey söyleyeyim: O kötü liseler diye tabir edilen liselerde okuyan arkadaşlarınızın o bölümü kazanmalarının sebebi, zamanında az ders çalışmalarıdır. O liseye girmek için çok uğraştınız ve ister istemez ders çalışma isteğiniz de söndü. O arkadaşlarınız derse çok fazla çalışmadığı için onlar üniversite sınavına hırsla çalıştı ve rahatlıkla sizin önünüze geçebildiler. Bunu birçok öğrenci yaşıyor maalesef. Öğrenciler güzel liseyi kazanabilmek için çok uğraşıyor fakat sonra liseye geçince yaşadıkları baskı ve stres sonucunda ders çalışma istekleri de sönüyor. Lisedeki yazılılardan düşük puan alınca da başarısız olduklarını düşünüyorlar. Her şeye tadında ve sakince çalışmak lazım.

Merhaba arkadaşlar.

10-15 gün sonra sonra okullar açılacak ve ben 8. sınıf olacağım. Başlıkta da yazdığım gibi açıkçası biraz çekiniyorum. Yaz benim için çooook hızlı geçti ve açıkçası yeterince çalışamadım. Ailem beni zorlamıyor ve açıkçası yapabileceğime inanıyorlar ve bende öyle düşünüyorum. Sadece okul sıkıntım var. Ben bir şeyin ciddiyetinin farkına varırsam öyle çok yardımda almadan halledebilen biriyim. Ama okuldaki çevrem (denirse) ve öğretmenler tarafından başkalarıyla karşılaştırılan biriyim. Aslında çekimserliğimin genel sebebi bu çünkü geçen sene bu durum ve denemeler yüzünden bayağı kötü bir sene geçirmiştim ama bunun sebebi de geçen sene haftalık en fazla 1-2 saat çalışmamdı ve çalışsam karşılaştırıldığım kişileri aşırı rahat geçerdim. Ve açıkçası bu seneki çekinmemde geçen senenin bıraktığı izler diyebilirim. Bu yazıda biraz içimi dökmek istedim ve bayağıda yazmışım. Bunu okuyup yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim💙
Hocam lgs çokta önemli değil galata ya gitmek istemiyorsan tabi. Sen dersine çalış gün 1 2 saat o yeter, onun amacıda lisede çalışma düzenini oturtmak için .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı