Bundan 22 sene önce lise sınavına girmiş ve iyi bir lise kazanmış bir abin olarak yazayım;
Öncelikle hiçbir sınav hayatın sonu değil, sen elinden geleni yap, derslerine çalış sonrası kısmet. Sen emek verdikten sonra sonuç ne olursa olsun ailen senin emeğini görüp seni anlayışla karşılayacaktır.
Sınavın zor yada kolay olmasına çok takılma. Hatta bence zor sınavlar daha iyidir, kolay sınavda çalışan ve çalışmayan arasındaki fark azalır, çalışmanın karşılığını alamayabilirsin; zor sınavda sadece hakedenler, çalışanlar başarılı olur.
Ben senin yerinde olsam ders çalışmaya ilave olarak bol bol kitap okurdum, ne kadar çok kitap okursan sınavda soruları o kadar çabuk ve doğru anlarsın.
Bir de bol bol deneme çözmeni öneririm, deneme çözdükçe kendi sınav stratejini oluşturursun. Ben mesela sınavlara hep sevdiğim ve daha başarılı olduğum derslerden başlardım, ki sınavın başında moralim yüksek olsun, en sona da kötü olduğum dersleri bırakırdım, hem kötü olduğum derslere daha fazla zamanım kalırdı hem de yapamadığım soruları görüpte moralim bozulmazdı.