LGS'den korkmak

Unknowise

Decapat
Hedefim 440-450 puan ve istediğim fen lisesinin 7.6 yüzdelik dilimi var. Ortalama netlerim;
Türkçe 16-17
İnkılap 8-9
Din 8-10
İngilizce 10.
Matematik 10.
Fen 16-17
İlk başlarda 2. dönem sıkı tutar rahat tutturum diyordum fakat artık korkmaya başladım. Durduk yere aklıma gelip canımı sıkıyor en son denemede 410 puan yaptım. Ders çalışmayı hep erteliyorum artık bu alışkanlığımdan vazgeçmek istiyorum ders molalarındada hep telefonda bilgisayarda takılıyorum 10 dakika mola vereyim diyorum telefonda yarım saati buluyor mola. Ailemde LGS konusunda baskıcı. Sene sonunda göreceğiz gibi yaklaşımdalar hep. Hem fen lisesini de kazanırsam laptop sözleri var o ayrı bir konu. Biliyorum hayatın sonu değil LGS fakat ailem konusunda tırsıyorum tüm aile akraba hedefimi biliyor. Başaramazsam utanç duyacağım çok. Ve son bir sorum daha var LGS bu sene kolay mı zor mu olacak? Önerileriniz neler? İyi sosyaller.

Zorsa herkese zor kolaysa herkese kolay. Sınavın zorluğu sizin başarısızlığınızı ya da başarınızı değiştirmeyecek. Siz potansiyel başarısızlığınıza kılıf arıyorsunuz gibime geliyor. Oturup çalışın, telefonu bırakın, bilgisayarı bırakın ve çalışın. Gerekirse kaldırın. Evet dünyanın sonu değil ama neden 3-4 ay zorlanıp kısa vadede 4 yıl uzun vadede ömrünüzü kurtarmak varken geçici zevkler için bundan mahrum kalasınız ?

Bundan 22 sene önce lise sınavına girmiş ve iyi bir lise kazanmış bir abin olarak yazayım;

Öncelikle hiçbir sınav hayatın sonu değil, sen elinden geleni yap, derslerine çalış sonrası kısmet. Sen emek verdikten sonra sonuç ne olursa olsun ailen senin emeğini görüp seni anlayışla karşılayacaktır.

Sınavın zor yada kolay olmasına çok takılma. Hatta bence zor sınavlar daha iyidir, kolay sınavda çalışan ve çalışmayan arasındaki fark azalır, çalışmanın karşılığını alamayabilirsin; zor sınavda sadece hakedenler, çalışanlar başarılı olur.

Ben senin yerinde olsam ders çalışmaya ilave olarak bol bol kitap okurdum, ne kadar çok kitap okursan sınavda soruları o kadar çabuk ve doğru anlarsın.

Bir de bol bol deneme çözmeni öneririm, deneme çözdükçe kendi sınav stratejini oluşturursun. Ben mesela sınavlara hep sevdiğim ve daha başarılı olduğum derslerden başlardım, ki sınavın başında moralim yüksek olsun, en sona da kötü olduğum dersleri bırakırdım, hem kötü olduğum derslere daha fazla zamanım kalırdı hem de yapamadığım soruları görüpte moralim bozulmazdı.

Hedefim 440-450 puan ve istediğim fen lisesinin 7.6 yüzdelik dilimi var. Ortalama netlerim;
Türkçe 16-17
İnkılap 8-9
Din 8-10
İngilizce 10.
Matematik 10.
Fen 16-17
İlk başlarda 2. dönem sıkı tutar rahat tutturum diyordum fakat artık korkmaya başladım. Durduk yere aklıma gelip canımı sıkıyor en son denemede 410 puan yaptım. Ders çalışmayı hep erteliyorum artık bu alışkanlığımdan vazgeçmek istiyorum ders molalarındada hep telefonda bilgisayarda takılıyorum 10 dakika mola vereyim diyorum telefonda yarım saati buluyor mola. Ailemde LGS konusunda baskıcı. Sene sonunda göreceğiz gibi yaklaşımdalar hep. Hem fen lisesini de kazanırsam laptop sözleri var o ayrı bir konu. Biliyorum hayatın sonu değil LGS fakat ailem konusunda tırsıyorum tüm aile akraba hedefimi biliyor. Başaramazsam utanç duyacağım çok. Ve son bir sorum daha var LGS bu sene kolay mı zor mu olacak? Önerileriniz neler? İyi sosyaller.
2022 LGS'ye girmiş ve bu sınava dershane, özer ders vs. herhangi bir katkı olmadan çalışmış ve sınav sonucunda tüm liseleri kazanmış olan bir öğrenci olarak söyleyeyim(sadece 1 yanlış):
Ben sınav senemde her şeyi çok kafaya taktım yarıştığım kişiler çılgınlardı 2-3 sene öncesinden hazırlanan bir sürü ek yardım alan insanlardı, benim derslerim iyi olduğu için öğrenciler arasında hatta bazen öğretmenler arasında bile kıskanan oluyordu yani anlayacağın ailemin müthiş desteği dışında psikolojimi düzeltemiyordum. Sana tavsiyem paragraf çöz, matematik çöz, kitap okuaybilirsin ama paragraf daha yararlı denendi onaylandı, kafanı diğer olaylara çok takma, hele benim o denemeleri takışım büyük hataymış haberin olsun. Öğretmenler çıkın gezin falan diyo boş iş, 2.dönem asıl düzelt, telefonu hayatından çıkar tamamen odaklan derim. Şimdiden başarılar...

Benim en büyük sıkıntım matematik netlerimdi çünkü matematik sorusu çözmekten hep kaçardım ve şunu bil ki her ne kadar öbür derslerin çok çok iyi olsa bile matematik yapamadıktan sonra 430 puanlara falan hiç çıkamıyorsun sana önerim önceliğin hep matematik olması ama öbür dersleri de ihmal etme tabii ki ve her gün en az 10 paragraf çözmek bayağı işe yarıyor bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı