LGS'nin manyak zorluğu

6'lı masa kaldıracağız diyor da, hadi bakalım. Bu arada Bakü'deki Türk okullarında LGS yok diye biliyorum, çünkü tek Türk lisesi var orada. O da Bakü Türk Anadolu Lisesi.

Bence zor değil eleyici olması lazım ki yığılma olmasın 2022 LGS'si biraz daha zor olmalıydı.
Kabul zor olsun ama sadece 1. Dönem konuları çıksın aynı 2022'den önce ve sonra yapılacak gibi...

Egitim sistemimizde dersler bence fazlaca abartilmis durumda. Gecen sene ben de LGS sinavina girdim. Türkçe sorularinda bayagi bir takildim. Matematigi kolaydi ama.

Bir sene kolay zor işi değişir mesela ben 20 ve 21'i daha rahat çözdüm 22 de zorlandım tamamen öğrenciye bağlı.

LGS çok boş, LGS sınavına girmeyip meslek lisesinde smurf kastım şuan hem OBP puanım iyi hem okulda biriniyim hemde girdiğim bölümden ek puan alıyorum. YKS netlerim ise LGS kasıp ortalamanın üstünde anadolu liselerine gidenlerden daha yüksek. Yani LGS ye girecekler fazla kasmasınlar bence.

Sayısalınız kötüyse bu sınavda bir hiçsiniz. Geçen sene sınava girdiğimde sözelde gerçekten yüksek bir net yaptım, fende de 15 net yaptım fakat puan 364. Fenin de sayısalla bir alakası yok zaten, tamamen okuduğunu anlama. Matematiği kötü olanı "aptal" olarak gören bir sistemi övmek de ayrı bir saçmalık.

@Eren Faruk Arabacı katılıyorum ve bunu da her zaman diyorum ki Matematiği es geçmeyin. Matematiği es geçerseniz tüm çalışmanız boşa gidebilir. Sonu S ile biten çoğu sınavlarda geçerli, YKS, DGS, KPSS, ALES, LGS.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…