LGS'ye 3 ay kala matematik netleri nasıl yükseltilir?

Yasiver

Hectopat
Arkadaşlar LGS'ye 3 ay kaldı ve asla kendimi hazır hissetmiyorum. Şu zamana kadar bir sürü fen, paragraf sorusu çözdüm tüm kitaplarımda olduğum yere kadar bitirdim. Fakat matematiğe geçince 2 soru çözemeyince sinirlerim bozuluyor bırakıyordum. 3 ay kaldığını farkedince artık matematik netlerimi düzeltmem gerektiğini anladım, yoksa sonucum kötü gelecek. Nasıl yükseltebilirim? 2-3 hafta sadece matematiğe yüklenmek mantıklı mı? Daha önceden LGS'ye girmiş arkadaşlar öneri verirse sevinirim. Matematik netlerim genelde 9-10 oluyor.

Çok kasma. Hedefin kaç yüzdelik?

Test çözmek falan boş iş, konuyu anlamadıktan sonra pekiştirmenin ne anlamı var? Konu videoları izle anlatımlara bak formülleri bul, ezberle konuyu anladıktan sonra testleri çöz.

Test çözmek falan boş iş, konuyu anlamadıktan sonra pekiştirmenin ne anlamı var? Konu videoları izle anlatımlara bak formülleri bul, ezberle konuyu anladıktan sonra testleri çöz.
Reis zaten 8. sınıf konuları kolay ya formülleri vs yeni nesilleri zor okul + dershane olduğu için zaten bir konuyu 2 defa görüyorum. Sonra anlamazsam evde konu anlatımı izliyorum konuda bi eksiklik kalmıyor fakat denemelerde çok farklı soru tarzları olduğu için her ne kadar konuyu bilsende hangi işlemi yapacağını belirleyemiyorsun.

Hedefim 420-430 fakat minimum 400 almak istiyorum ve almam gerekiyor da ortalama bir liseye gidebilmem için.
10-12 net 430 için yeterli. 24 adımda LGS öneririm.

Denemelere göre kendinizi belirlemeyin, denemeler genellikle en zor sorular bende en iyi deneme benim mantığıyla yapılıyor, siz yeni nesil soruları çözerken dikkatli okuyun, kafanızda yapacağınız adımları belirleyip öyle çözmeye başlayın.

@Polorchen Bakacağım reis teşekkürler başka soru bankası olarak kaynak önerin varsa yazabilir misin ?

Dostum ben 10. sınıfım 2020 LGS'de yüzdeliğim %3,2 puanım 433'dü. Matematik dışında dersleri hallettiysen pek bir şey kalmamış diyebilirim 2 3 soru çözemeyince moralin bozulmasın. Ben çözemeyince hırsa gelip soruya inat ederek çözmeye çalışırdım baktım olmuyor matematiği iyi olan arkadaşıma soruyordum o da olmadı hocama soruyordum. Kesinlikle anlamadığın soruları sormalısın asla üşenme. O zamanlar ben tuşlu telefon kullanıyordum sosyal medya vs. neredeyse hiçbiri yoktu 2 haftada bir girerdim DM bakmak için. Son 3 ay her şeyinden kıs, ağırlıklı matematik çalış. Ondan sonra yaz tatilinde bolca yatarsın, gezersin, tozarsın 8'den 9'a geçerkenki yaz tatili pandeminin ilk zamanlarıydı tadını çıkaramadık darısı sana.

Kanka kolay orta zor 50 tane gün gün dene.
Kanka kolay orta zor 50 tane gün gün dene.

Heyecan yapma da sınavda 400 alırsın kendine güven deneme sonuçları LGS gibi olmayabilir olabilir daha yüksekte olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…