LGS'ye nasıl çalışılır?

muratyılmaz99

Centipat
Merhaba sevgili hocalarım, bu sene LGS'ye gireceğim. Ama sorun şu ki yeni nesil sorularda çok çok zorlanıyorum, bunun için neler yapmam gerek?

önce işlem beceresi gerektiren temel sorularla kendinizi geliştirin. Ardından çözeceğiniz konunun konu anlatımını dinledikten sonra o konunun soru çözüm videolarını izleyin. İzledikten sonra kendiniz çözmeye çalışın çözemediğiniz her sorunun üstüne gidin yanlış yaptığınız soruların video çözümlerine bakın. Test kitabındaki qr koddan okutarak bakıyorlar genelde.

Merhaba sevgili hocalarım, bu sene LGS'ye gireceğim. Ama sorun şu ki yeni nesil sorularda çok çok zorlanıyorum, bunun için neler yapmam gerek?

Önce temel at yani mesela matematikten örnek verecek olursak ilk önce konuyu öğren ardından kolay soruları çözmeye çalış. Yavaş yavaş orta soruları çöz ve yeni nesil sorulara geç. Yeni nesil soruları hiç çözemiyorsan YouTube'dan örnek soru çözüm videoları izle mantığı kavramaya çalış. Elbette başta yanlış yapacaksın belki hepsi yanlış olacak ama zamanla artacak. Bol bol kitap okumanı da öneririm.

Teşekkürler hocam.

Teşekkür ederim.

Boşuna fazla fazla soru çözme. Yanlışlarına dikkatlice bakıp eksiklerini kapatmaya çalış, günde 1000 soru çözdüm vesaire aksiyonlarına gerek yok.

Şu anda çalışmaya başldıysan biraz geç kalmışsın eğer temelin yoksa geçmiş olsun ama sen yine de umidini kaybetme 2 yıl çalışıp bir şey yapamayan son 2 ay çalışıp İzmir'in en iyi lisesini kazanan arkadaşlarım var o yüzden umidini kaybetme ama şunu unutma denemelereden farklı bir sonuç asla gelmez çoğu kişi bununla kendini avutuyor ama deneme sonuçların neyse LGS odur denemelerin yüksek diye LGS yüksek gelir diye bir şeyede kapılma o anla her şey değişiyor yani her an her şey olabilir zor bir süreçtesin düzenli çalış umidini kaybetme her şey olur.

Sorulara fazla kafa yorma mantığı anla 9. sınıf olarak söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…