LGS'ye nasıl çalışılır?

Atoha

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1 hafta gibi bir süreye 8. sınıf olup bilgisayarımı kullanmayı bırakacağım. Tatil boyunca ne kitap okudum ne de çalıştım yani ne yapacağımı gram bilmiyorum. Denemelerde 380-385 yapardım ama sayısalım özellikle matematiğim kötü. Fene zaman kalınca 20 sorudan 15-16 doğru yapıyordum. Peki 8. sınıfta nasıl ders çalışacağım? Şu an sinan kuzucunun matematik ve fen kitabı var elimde LGS için ve planım Ankara yayınları paragraf ve inkılap almak. Naısl ders çalışacağım? Konularda daha mı ileride olacağım yoksa o anki konuyu çok iyi mi pekiştireceğim?

Ben fen lisesinden mezun oldum ama sinan kuzucuyu cok iyi hatirliyorum cok katkisi olmustu, denemelerini, kitaplarini gonul rahatligiyla kullanabilirsin.

Fazla abartmaya gerek yok, bilgisayarı direkt bırakmak üstünde negatif bir etki bırakacaktır. Eğer zaman kazanmak istiyorsan gün içinde bunu yavaş yavaş yapmalısın. Her gün ekran saatini 10 dakika düşürsen zaten 1-2 aya komple telefonu bilgisayarı bırakmış oluyorsun.

Bende zarar oluşturmaz hocam oyun oynama isteğim gün geçtikçe azalıyor hem lgsden sonra ekipmanlarıda geliştereceğim için güzel bi başlangıç olur benim için. Telefonum kalacak zaten onuda çok kullanmamak istiyorum uyku düzenimi çöp ettiği için. Sabah 4e kadar ayakta kalıyorum hep.

Abartmana gerek yok çünkü daha işin YKS kısmı var tabii ki LGS de önemli ama çok büyütme olayi ben hiç doğru düzgün çalışmadım sadece okuldaki denemeler ile 400 yapıp güzel bir liseye yerlesmistim 3 sene önce. Sen böyle yapma saatlerce de çalışma düzenli çalışsan çok faydasını görürsün.

Günlük abartı saatler çalışmana gerek yok eğer ki aşırı büyük bir hedefin yoksa yarım saat konuyu öğren, 30 soruyla pekiştir, sonra bir deneme(veya o kadar soru) çöz. Zaten ortalama bu kadar soru ile günde 2-2.5 saat çalışmış olursun. Onun dışında Sinan Kuzucu ve fenomen öneririm. Bu arada bu çalışma okul zamanı için tatilde bence ortalama 45 dakika çalışman yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…