Hocam 7. sınıfım babam zorluyor araştır çalış çalış çalış diye 5. sınıfta notlarım 90'dan aşağı değildi hala öyle olacak sanıyor bayağı da kızıyor cevap da veremiyorum ne yapmalıyım şimdiden çalışmalı mı yaz tatilinde mi başlamalı? Yoksa 8. sınıfta mı bilmiyorum. Ne yapacağım? Veya internette biraz araştırdım Doping Hafıza benzeri yerler iyi duruyor gitmeli miyim yoksa somut bir dershaneye mi yazılayım? Kafam çok karışık.
Yalnız hocam gidip "soru çöz bak soru çözmezsen kalırsın" demeyin onu biz de biliyoruz sadece siz nasıl çalıştınız soru çözme taktikleriniz neler?
Öncelikle ortaokul için 90 ortalamanin alti iyi değil calismasan bile son gün kendini zorlayıp 90 ortalama rahatlikla yapabilirsin. Hepimiz senin gibi bir dönem kendimizi avuttuk ama sözlüler zaten notu yukseltiyor ve konular basit.
Şimdiden başla ama direkt günde 100 150 soru çözmeyi deneme yoksa erken sıkılırsın.
(Aktif olarak günlük soru çözüyorsan kendi soru hedefini kendine gore belirle.)
Bir başka etken soruyu çözmek için çözmeyin. Sorulari çözmeden önce o konuya ait konu anlatimini izleyip konuyu iyice kavrayın. Konuyu kavradiktan sonra 20 soru çözdünüz diyelim tamam 4 yanlis cikti soru çözmeye devam demeyin. 4 yanlisinizdaki hatanizi görün dogrusunu öğrenin ve siradaki teste öyle gecin.
Soru çözmenin amaci eksiginizi gormektir daha hizli cozme avantaji zaten cozdukce hediye olarak geliyor.
Dopingden uzak durun orda anlatilanlarin daha iyisi zaten youtube üzerinde var. Her derste hangi hocayi anlayabildiginizi not edip mümkün olduğunca o hocadan dinleyin ama farkli hocalari dinlemek farkli yontemler kazandiracaktir bunuda unutmayin.
Dershaneye gitmedende rahatlikla iyi bir okul kazanabilirsiniz ama denemeye gireyim falan derseniz elbetde katkisi olur ailenizin maddiyati iyiyse gidin yoksa gerek yok.
Son olarak sorulari cozmek icin çözmeyin. Herkes bu hataya düşüyor ve bos yere soru çözüyor. 200 soru cozeceginize 80 soru çözün ama yanlisinizi anlayin ve duzeltin.